Stokçuluğun cezası artacak

Güncelleme Tarihi:

Stokçuluğun cezası artacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2023 07:00

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fiyatları fahiş oranda artıran, stokçuluk yapan, sağlığa zararlı ürün satanlara verilen cezaların ciddi miktarda artırılması için hazırlık yaptıklarını belirterek, geçici kapatma cezası da önereceklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Ceza olmazsa denetimin anlamı olmayacağını belirten Bolat, “Cezanın anlamı caydırıcılık. Bakanlık olarak hazırlıklarımızı yaptık. Meclise giden bir kanun teklifi olursa biz de hazırladığımızı sunacağız. Bu tür cezalar ciddi anlamda artırılacak, hatta geçici kapatma cezasını da önereceğiz. Meclis takdir ederse, sizler takdir ederseniz çıkaracaksınız” dedi. Milletvekillerinden gelen AVM ve zincir marketlerin küçük esnafa verdiği zararların azaltılması için Perakende Yasası’nda değişiklik yapılması yönündeki talepleri de yanıtlayan Bolat, “Arkadaşlarımız çalışıyor” dedi.

AB VİZE KOLAYLIĞI SÜRECİ BAŞLATACAK

Bakan Bolat, “Vizesiz seyahat etme hakkımız olduğu halde uygulananlardan şikayetimizi dile getirdiğimizde ‘yeni bir hazırlık içindeyiz, bir vize kolaylığı süreci başlatacağız’ cevabını aldık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!