STFA'dan 600 milyon TL yatırım

Güncelleme Tarihi:

STFAdan 600 milyon TL yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 14:27

STFA, doğal gaz dağıtım şirketleri ve enerji yatırımlarını Enerya markası adı altında topluyor. Enerya'nın hedefi 2018 yılında 3 milyar TL ciro ile alanında ilk 3'e girmek.

Haberin Devamı

STFA Grubu doğalgaz sağıtım şirketlerini Enerya markası altında topladı. Şirket Enerya markasıyla enerjiye 600 milyon lira yatırım yapacak.

STFA Grubu CEO’su Mehmet Ali Neyzi ve Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun düzenledikleri basın toplantısında, STFA Holding’in enerji sektöründe faaliyet gösteren yeni markası Enerya’nın hedeflerini açıkladı.

STFA Grubu CEO’su Mehmet Ali Neyzi 2003 yılından bu yana doğal gaz sektöründe Energaz adı altında faaliyet gösterdiklerini belirterek "Artık enerjide çok daha fazla büyüyerek ve yeni alanlara girerek sürdüreceğiz. Bu çerçevede STFA altında yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Tüm enerji dünyasına yayılımımızı Enerya markası altında birleştiriyoruz. Türkiye’nin ve bölgenin enerji öngörüleri çerçevesinde yeni bir yatırım planı hazırladık. Enerya olarak biz de bu atılımın içinde yer alacağız.”

Haberin Devamı

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun Türkiye'nin ikinci en yaygın doğal gaz dağıtım şirketi olarak 430 milyon TL yatırımla 6500 kilometre dağıtım ağı kurduklarını hatırlatarak "2013 sonu itibarıyla 1,3 milyar TL’lik ciroya ulaştık. Firmamız artık Enerya markası ile enerji sektöründe daha geniş alanda faaliyetlerini sürdürecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!