Refah payı ne kadar olur? 2023 SSK ve Bağ-Kur, Memur ve memur emeklisi maaşı 'refah payı' eklenirse olası hesaplamalar

Güncelleme Tarihi:

Refah payı ne kadar olur 2023 SSK ve Bağ-Kur, Memur ve memur emeklisi maaşı refah payı eklenirse olası hesaplamalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 00:19

Memur emekli zammı 2023, son dakika açıklama ile belli oldu. Milyonları yakından ilgilendiren memur ve emekliye zam oranı ne olacak? sorusunun yanıtı TÜİK'in yıllık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından günün en çok merak edilen konuları arasında yer aldı. Yıllık enflasyon verisi %64.27 olarak açıklandı. Yüzde 64.27 olarak hesaplanan orana ek zam gelir mi sorusunun yanıtını ve olası maaş hesaplamalarını CNN Türk yayınına katılan uzman ekonomist Muhammet Bayram refah payı eklenmesi durumunda oluşacak senaryoları hesapladı.

Haberin Devamı

Milyonlarca çalışan memur ve emekli memuru ilgilendiren Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri yüzde 16,47 oranında zam alacak. Sosyal refah payının da eklenmesiyle birlikte memur ve emeklinin net zammı belli olacak.

Türkiye'de memur, Memur Emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek olan Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. Memurlar için 2022 yılının ikinci dönemi için yüzde 7 toplu sözleşme zammı bulunuyor. Bu gelişmeyle birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 16,47 oranında zammı hak etmiş oldu. Sosyal refah payının da eklenmesiyle birlikte memur ve emeklinin net zammı belli olacak.

Haberin Devamı

CNN Türk'e konuk olan, Uzman Ekonomist Muhammet Bayram olası hesaplamaları yaptı;

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!