SPK’nın değişikliği Türk Telekom için mi?

Güncelleme Tarihi:

SPK’nın değişikliği Türk Telekom için mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 22:29

SERMAYE Piyasası Kurulu’nun (SPK) dün Resmi Gazete’de çıkan pay alım tebliğindeki değişikliğin Türk Telekom için geçerli olabileceği yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesine sahip olan Otaş bankalardan aldığı krediyi yaklaşık 2 yıldır ödeyemiyor. Bankaların alacaklarının tahsili için bir süredir çözüm aranıyordu. SPK’nın Pay Alım Teklifi Tebliği’nde yapılan değişiklikle, banka kredilerinin geri ödenmemesi durumunda bankaya kredinin teminatı olarak verilmiş payların bankanın mülkiyetine geçmesi, bu payların bankanın da kurucu olduğu özel amaçlı işletmeye devredilmesi halinde muafiyet söz konusu olabilecek. Üçüncü kişilerin satın alınmasında da muafiyet verilebilecek.

Bazı yatırım kuruluşları dün raporlarında bu değişikliğin Otaş kredisinde kullanılabileceği yönünde yorum yaptılar. Otaş Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini teminat olarak verdiği kredinin geri ödemelerini 2016 yılından itibaren yapamıyor. Son günlerde Otaş’ın bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırması kapsamında hisse devri gündemde. 2005 yılında Türk Telekom’un hisseleri özelleştirildi. Tamamı Öger Telekom’a ait olan Otaş, Türk Telekom’da yüzde 55’lik paya sahip.

Haberin Devamı

Otaş 2013 yılında 29 bankadan toplam 4.7 milyar dolarlık kredi almıştı. Kredinin en büyük payı 1.5 milyar dolarla Akbank’a ait. 1 milyar dolar Garanti Bankası’nın, 500 milyon dolar da İş Bankası’nın alacağı bulunuyor. Kalan 1.7 milyar dolar da diğer bankaların.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!