Singapur'a giden Türk iş adamlarına şok sorular: Niçin sık sık gidip geliyorsunuz?

Güncelleme Tarihi:

Singapura giden Türk iş adamlarına şok sorular: Niçin sık sık gidip geliyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 14:39

Singapur ile Türkiye arasında vize uygulaması olmamasına karşın, bu ülkeye iş için giden Türk iş adamlarına yönelik 'sorgu' krizi sürüyor. Fuar için Singapur'a giden İstanbul Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete'ye yönelik "Ne iş yapıyorsunuz, yanınızda kaç dolar var. Niye sık sık gelip gidiyorsun' şeklinde soruların sorulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Singapur Expo Uluslararası Fuarı’na katılmak üzere Türkiye’den yola çıkan iş adamlarına yönelik  'sert tutum' sürüyor. Dün, Sin Changi Havalimanı'nda 3 saate yakın tutulan Türk iş adamlarına yönelik uyguluma bugün de sürdü. Sin Changi Havalimanı'nda bulunan 20 kadar iş adamı arasında İstanbul Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete de bulunuyor.

İş adamları grubu arasında yer ala isimler, özel bir odaya alınarak tek tek sorular yöneltiliyor. Zekeriya Mete'ye yöneltilen sorular arasında "Niçin geldiniz, Kaç gün kalacaksınız, Ne iş yapıyorsunuz, Üstünüzde nekadar dolar var, otel rezervasyonun var mı, niye sık sık gidip geliyorsun?" şeklinde soruların yöneltildiği öğrenildi.

Mete, Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Konu ile ilgili Hükümetimizin bir an önce Singapur lu yetkililerle görüşüp bu konuyu halletmelerini bekliyoruz. Üzüldüğümüz nokta bunu sadece Türk pasaportu taşıyan bizlere yaptıkları uygulamalardır. İşadamları olarak 100 den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz Sİngapur da bu şekilde bir uygulamayla karşılaşmak bizi derinden üzdü. 12 saatlik uçuştan sonra birde burada bu muameleler karşılamak ve hiç beklemediğimiz bir ülkede" dedi.

Singapura giden Türk iş adamlarına şok sorular: Niçin sık sık gidip geliyorsunuz
Soyyiğit Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Aydın soyyiğit yaklaşık iki saatlik bir sorgudan sonra, ülkeye girişine izin verildi.

Haberin Devamı

Singapurlu görevlilerin, son dönemlerde, çok sayıda Suriyeli'nin Türk pasaportu ile ülkele giriş yapmak istedikleri yönündeki bilgiyi de Türk işadamları ile paylaştı. Türkiye'den giden kişilere yönelik alınan 'sıkı tedbirler'in temelinde de bu durumun yattığı ifade ediliyor.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!