Sigortada bölgeye göre fiyat

Güncelleme Tarihi:

Sigortada bölgeye göre fiyat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 07:00

Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, 2024’te sanayi kesimin sigorta fiyatlarının iki, üç kat artacağını belirterek, “Fiyat artışları bölgesine göre değişiklik gösterecek. Depreme daha yakın bir bölgedeki sanayicinin fiyatı ile İç Anadolu’dakinin fiyatı aynı olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, 2024 yılında sanayi ve ticari sigortalarda bölgeye göre fiyat uygulamasına geçileceğini söyledi. Dünyada sıklığı ve şiddeti artan doğal afetler nedeniyle reasürans maliyetlerinin arttığını, özellikle reasürans piyasalarında ciddi bir kapasite ihtiyacı olduğunu belirterek, kapasite ihtiyacı arttıkça sigortanın da fiyatının arttığını söyledi.

Sigorta şirketlerinin reasürans maliyetinin ikiye hatta, bazı alanlarda üçe katlandığını ifade eden Şişli, “Reasürans teminatımızı dünyadaki belirli piyasalardan alıyoruz ki, bunda Avrupa ve Amerika başı çekiyor. Oradaki fiyatlar arttığı zaman biz de bundan doğrudan etkileniyoruz ve bunu yansıtmak zorunda kalıyoruz, hayatta kalabilmek adına” dedi.

ÖNLEM ALANA DÜŞÜK FİYAT

Haberin Devamı

Şişli, reasürans maliyetindeki artışının sanayi ve ticari kesimin sigorta fiyatlarına birebir yansıyacağını, fiyatların minimum yüzde 25 ila 30 arasında artacağını, bu artışın bazı durumlarda ikiye katlanacağını da vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bunu her işletmeye aynı oranda yansıtmayacağız. İşletmenin kalitesi çok önemli. Bazı işletmeler var ki afet güvenlik önlemlerini en üst seviyede alıyor. Bu şirketlerin fiyat artışları biraz daha az olacak. Fakat bunun tam tersi olan işletmeler de var; onların da fiyatları biraz daha artacak. Geçmiş dönemde açıkçası önlem alsanız da almasanız da bir şekilde sigorta teminatını buluyordunuz. Önümüzdeki dönemde sigorta teminatı bulmak ciddi manada zorlaştığı için bizim sahada gördüğümüz, işletmelerin artık bir şekilde önlemlerini almaya başladıkları yönünde. Fiyat artışları bölgesine göre de değişiklik gösterecek. Örneğin, depreme daha yakın bir bölgede ise, Marmara gibi, buradaki fiyatlar elbette daha da artacak ama depremden az etkilenecek İç Anadolu gibi yerlerde daha uygun fiyatlı teminatlar bulunabilecek.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!