Satılamayan kurbanlığı Et ve Süt Kurumu alacak

Güncelleme Tarihi:

Satılamayan kurbanlığı Et ve Süt Kurumu alacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2023 07:00

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı için yetiştirilen ve satılamayan kurbanlıkların, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiricilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar, talep etmeleri halinde ESK tarafından satın alınacak. Hayvansal üretimimize güç katan yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre büyükbaşta cari alım fiyatları et kilogram üzerinden erkek sığır 180 lira, düve ve erkek manda 170 lira, inek ve dişi manda 160 lira olacak. Küçükbaşta et kilogram üzerinden kuzu 175 lira, toklu 160 lira, koyun 140 lira, oğlak 110 lira, çepiç 95 lira, keçi 95 lira olacak.

KESİM PRİMİ ÖDENECEK

ESK, satılamayan hayvanların cari alım fiyatlarına ilave olarak nakliye, bakım ve besleme giderlerini de dikkate alarak, maliyetlerini telafi edici ilave prim ödemesi yapacak. Yetiştiricilerin satılamayan hayvanları için en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine, hayvan kimlik belgeleri ve kurbanlık hayvan satış noktasında görevli resmi veteriner hekim sevk raporu ile başvurması yeterli olacak. Büyükbaş mevcut cari alım fiyatlarına ek prim olarak et kilogramı üzerinden erkek sığıra 25 lira, düve ve erkek mandaya 25 lira, inek ve dişi mandaya ise 15 lira ödeme yapılacak. Küçükbaş mevcut cari alım fiyatlarına ek olarak da et kilogramı başına 5 lira kurbanlık kesim pirimi ödenecek. m DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!