Şarj istasyonlarında temiz enerji dönemi

Güncelleme Tarihi:

Şarj istasyonlarında temiz enerji dönemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 07:00

Borusan EnBW Enerji, Petrol Ofisi Grubu ile Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyon ağını genişletmek amacıyla yeni bir işbirliğine imza attı.

Haberin Devamı

Yapılan işbirliği ile Petrol Ofisi’nin Türkiye genelinde bulunan 2 bin istasyonunda kurulum planlanıyor. Yüzde 100 yenilenebilir enerjinin kullanılacağı şarj cihazlarıyla elektrikli araçlarda batarya doluluk oranı 30 dakika içerisinde yüzde 80’e ulaşabilecek ve her şarj noktası yaklaşık 4 bin 500 ton karbon salımını engelleyecek. İşbirliği ile ilgili İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, ilk aşamada 2-3 yıl içerisinde 750 tane şarj noktası ve 1 milyar liralık yatırımla yola çıktıklarını söyledi.

HIZLI DOLUM YAPILACAK

Kafadar, “Ülkemizde geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre bu sene yaklaşık 5 kat daha fazla elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi ve elektrikli araçlarda 2023 satış hedefi şimdiden yakalandı. Elektrikli araçlara yönelik bu talep doğrultusunda elektrikli şarj cihazlarına sahip istasyon ihtiyacının karşılanması da karbon nötr bir gelecek için büyük önem taşıyor” dedi. Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, kurulacak şarj istasyonlarının 300-180-50 kW’lık çok hızlı dolum yapan üniteler olacağını ifade etti. Abbasoğlu, 300 kW’lık şarj cihazların ise ihtiyacın çok yoğun olduğu noktalara yerleştirileceğini belirterek, “Müşteri memnuniyeti ve fiyat-kazanç optimizasyonu yaparak bu yerleşkeleri arttıracağız. Tedarik ettiğimiz enerjinin tamamının yenilenebilir enerjiden gelmesiyle 1 buçuk milyon ton karbon salımını engelleyerek sektörde fark yaracağımızı düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘KARBON NÖTR OLACAK’

Borusan EnBW Enerji Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve EnBW Holding Aş. CEO’su Dr. Buğra Borasoy ise “EnBW, Almanya’da hızlı elektrikli şarj ağında pazar lideri konumunda. Artan elektrikli araç satışlarıyla, Almanya piyasasının potansiyelini kısa sürede yakalayacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.  Elektrik tedarikinin tamamen Borusan EnBW tarafından karşılanacağını belirten Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı da, “Kullandığımız elektrik tamamen karbon nötr olacak. Bunu da rüzgar ağırlıklı olmak üzere kendi tesislerimizde ürettiğimiz yenilenebilir enerjiden karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!