Sanayinin devlerine 100. yıl ödülü

Güncelleme Tarihi:

Sanayinin devlerine 100. yıl ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 07:00

İstanbul sanayisinin önde gelen isimleri cumhuriyetin 100. yılını özel bir gecede kutladı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde düzenlenen gecede 500 büyük sanayi kuruluşu listesine başladığı günden bu yana geçen 55 yılda aralıksız giren 19 şirkete ödül verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 100’üncü yıl kapsamında coşkulu bir kutlamaya imza attı. Rahmi M. Koç Müzesi’nde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ev sahipliğinde düzenlenen törene İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İSO Meclis Üyeleri ve çok sayıda iş insanı katıldı. ‘100’üncü Yıl Cumhuriyet Kutlama Gecesi’nde 1968 yılından bu yana İSO 500’de yer alan 19 sanayi kuruluşuna da ödül verildi. 

Gecede konuklarını selamlayan ISO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO olarak cumhuriyetin kazandırdıklarının bilincinde olduklarının altını çizdi. Bahçıvan, “Bu 100 yıllık hikâyenin bugününde dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisi arasında gösteriliyorsak, bunda sanayimizin verdiği mücadele hiç küçümsenemez. Cumhuriyetimizin daha ilk yıllarında, İzmir İktisat Kongresi ile ilk tohumları atılan ve her 10 yıllık dilimlere baktığımızda ivmelenerek devam eden sanayileşme sürecimiz; Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya yüzde 25 civarında bir katkı ve değer üreterek girmektedir. Kuşkusuz bu katkı yeni yüzyılımızda çok daha yüksek düzeylere çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK KAZANIM

İstanbul Valisi Davut Gül ise şunları söyledi: “Bizim son yüzyıldaki en önemli kazanımımız cumhuriyettir. Ama cumhuriyeti de hayatta tutan en önemli etkenimiz, kardeşliğimiz, birlikte yaşama kültürümüz. Farklılıkları zenginlik olarak görmeliyiz. Yaşasın millet, yaşasın cumhuriyet.”

İŞTE İSO 500’E, 55 YILDIR KESİNTİSİZ GİREN 19 ŞİRKET

-Arçelik, BMC Otomotiv, Borusan Mannesmann, Bossa Ticaret, Deva Holding, DYO Boya Fabrikaları, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, ERDEMİR, Googyear, Gübre Fabrikaları, Hektaş, Makine Kimya Endüstrisi, MAN Türkiye, Mutlu Akü, Orta Anadolu Ticaret, Otokar Otomotiv, Türk Demir Döküm Fabrikaları, Türk Traktör, Şişecam.

Sanayinin devlerine 100. yıl ödülü

Haberin Devamı

TİCARETİN RENGİ BAYRAK KIRMIZISI

İstanbul Ticaret Odası (İTO), cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında merkez binasının ön cephesini kırmızı renkle ışıklandırdı. Oda’nın Eminönü merkez binası 5 Kasım’a kadar 19.00-02.00 saatleri arasında kırmızı renklerle aydınlatılacak. Binaya yansıtılan Türk bayrağı da kutlama etkinliklerine eşlik edecek. İTO Başkanı Şekib Avdagiç yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Bütün üyelerimizle, cumhuriyet dönemini bir ekonomik kalkınma dönemine çevirmek için kenetlendik. 85 milyonu aşan nüfusumuzla, 35 milyona yaklaşan iş gücümüzle bunu başaracağımıza; 250 milyar doları aşan ihracatımızın ve 900 milyar doları geçen GSYİH’mizin üzerine çok daha büyük bir ikinci yüzyıl inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.”

BAKMADAN GEÇME!