Sanayi 4.0’ı yakalamak için eğitim şart

Güncelleme Tarihi:

Sanayi 4.0’ı yakalamak  için eğitim şart
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 19:50

TÜRK Eğitim Gönüllüleri Vakfı 20 yıldır eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çocuklara eğitim desteği veriyor.

Haberin Devamı

Vakıf geçtiğimiz kasım ayında yeni bir kampanya başlattı. “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” sloganıyla eğitime destek olan TEGV’in “Hiç Bana Sordunuz mu?” adlı yeni kampanyası için Vakıf Başkanı Cengiz Solakoğlu ile buluştuk.

Solakoğlu, eğitimin devasa bir sorun olduğunu belirterek “2.5 milyon dolarlık fonla kuruldu vakfımız. Bugüne kadar 2.5 milyon öğrenciye eğitim desteği sağladık. İmkanı olmayan çocuklarımız bunu kader olarak görmemeli. Biz zor durumda olan ailelerin çocuklarının geleceğe umutla bakması için çalışıyoruz” dedi.

Dünyanın sanayide 4.0’a adım attığı şu dönemde eğitimin niteliğinin her şeyden önemli hale geldiğini ve Türkiye’nin dünyayı yakalamak için eğitim seferberliği yapması gerektiğini anlatan Solakoğlu, şöyle konuştu: “Bilim, sanat, matematik ve okuma-anlama becerilerini öğrencilerimize kazandırmamız şart. Bunlar olmadan gençlerimizin ufkunu genişletemeyiz. TEGV Türkiye’nin her yerindeki 6-14 yaş grubundaki çocuklara ulaşıyor. Ateş Böceği adlı TIR’larımız birer eğitim üssü olarak çocuklara gidiyor. Türkiye’nin dört bir yanında etkinlikler yaparak çocuklara matemetiği, bilimi sevdirmeye, sanatı özendirmeye çalışıyoruz. Eğitim bir vakfın, derneğin çözeceği konu değil. Türkiye’nin eğitim sistemi reforma muhtaç. İki Bakanlık önünde milli kelimesi var, biri savunma biri eğitim. Milli Eğitim çok çok önemli. PISA sonuçlarına hep bakıyoruz, matematik becerilerinde ülkemiz çok gerilerde. Türkiye bu yüzden inovasyon yapamıyor, katma değerli ürün üretemiyor. İnsan kalitesinde o yüzden sorunlar var. Ülkelerin rekabet gücünü eğitim çok etkiliyor. Eğitime önem vermezsek bugün çektiğimiz sorunların misliyle karşılaşacağız. Bu yüzden de her şeyden önce gelmeli eğitim. Milli bir eğitim politikasına ihtiyacımız var.”

EĞİTİM HAKTIR

Haberin Devamı

Eğitimin güç olduğuna işaret eden Solakoğlu, “Eğitim haktır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, bazı çocukların, sahip olabileceği tek güç, tek fırsattır. Çocukları nasıl soğuktan korumak için giydiriyorsak, yorulmasınlar diye kucağımızda taşıyorsak…Kendi ayakları üstünde durabilsinler diye çocuklarımızı eğitimle desteklemek gerekir. TEGV’de çocuklarımız özgür bir ortamda en gelişmiş ülkelerdeki eğitim anlayışıyla tanışıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 BİN GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR

TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy da, vakıf ile ilgili bilgi veriyor. 21’inci yılındaki vakıf bugüne kadar 2.5 milyona yakın öğrenciye eğitim desteği verdi. Yılda 150 bin öğrenciye destek olan vakıf, kasım ayında yeni kampanyasını “Hiç bana sordunuz mu? sloganıyla tanıtıyor. TEGV Türkiye genelinde, 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) var. TEGV her yıl 10 bini aşan eğitim gönüllüsüyle çocukların eğitimine katkıda bulunuyor. 24 Ateş Böceği TIR’ı yılda 10 bin kilometre yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!