Sahte rakıya ilanlı uyarı

Güncelleme Tarihi:

Sahte rakıya ilanlı uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Tekel Genel Müdürlüğü, piyasaya sürülen sahte rakılar konusunda akşamcıları uyardı. Tekel Genel Müdürlüğü'nden gazetelere verilen ilanlarda, kuruluş tarafından Altınbaş, Kulüp ve Yeni Rakı adı altında üç tip rakı üretildiği ve şimdiye kadar yasal yollardan herhangi bir rakı ithalatı yapılmadığı vurgulandı. Üç tip rakı dışındaki rakıların, Tekel dışında serbest bölgeler dahil Türkiye'ye ithalinin yasalara aykırı olduğu anımsatılan açıklamada, Tekel'in ürettiği rakıların kapakları üzerinde üretim tarihi bulunduğu ve üzerlerinde düzgün bir biçimde kabartma ve sıyırmalı olarak ‘‘Tekel'' yazısının yer aldığı kaydedildi.

Buna karşın, piyasaya farklı ambalajlarda ya da Tekirdağ, Export, Has ve Aslan Sütü adlarında rakı sürüldüğü belirtilen açıklamada, ‘‘Bu içeceklerin Tekel ve Türk rakısıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Üretim şekli bilinmeyen ve Türk gıda kodeksine uygun olmayan bu alkollü içecekler, halk sağlığı açısından tehlike arzetmekte ve Hazine için gelir kayıplarına sebebiyet vermektedir'' denildi.

Tekel Genel Müdürlüğü, sözkonusu zararların önlenmesi açısından, akşamcıların açık ya da orijinal ambalajları dışında getirilen rakılara rağbet etmemeleri konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!