‘Saç ekiminin başkenti İstanbul oldu’

Güncelleme Tarihi:

‘Saç ekiminin başkenti İstanbul oldu’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 07:00

Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olan sağlık turizmi alanında 50 milyon TL’lik yatırımla Dr. Terziler Exclusive Hair Clinic’i devreye alan Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı  Dr. Servet Terziler, 3 yıl içinde Dubai ve Londra’da da yatırım yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bir grup gazeteciye yaptıkları yatırım ve sağlık turizmi hakkında açıklamalar yapan Terziler, “2022’de Türkiye’nin elde ettiği sağlık turizmi gelirinin 3 milyar doları aşabileceğini tahmin ediyoruz. Sağlık turizmi sektörü, hem hizmet kalitesi hem de yeni yatırımlarla istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Türk sağlık turizmi dünyanın yükselen yıldızı oldu. Türkiye bu alanda Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu için bir merkez üs haline geldi. Türkiye’nin saç ekim, estetik ve genel sağlık turizmindeki payı giderek artıyor. Bu ivmenin daha da artacağını tahmin ediyoruz.

Sağlık turizmi açısından Türkiye’ye uzaklığı 2-3 saat olan ülkelerden ülkemize akın var. İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu coğrafyasının çekim alanıyız. Bunun yanında Avustralya’dan Kanada’ya ve Kore’ye kadar neredeyse tüm ülkelerden Türkiye’ye gelen hastalar var. Hindistan’dan ve Çin’den de hasta almak için mücadeleye başladık. Kaliteyi uygun maliyete tercih eden dünya insanı için hizmet aldıkları bir ülke haline geldik. Türkiye saç ekim noktasında dünyanın 1 numaralı ülkesi, İstanbul da bu konuda saç ekimin başkenti oldu. Saç ekiminin ardından estetik cerrahi ve diş alanı geliyor. Türkiye, göz, organ nakilleri, kalp ameliyatları, kanser tedavileri alanları da yoğun talep görüyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de de saç ektiren sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Terziler, Türkiye’deki saç ekim pazarının büyüklüğünü ise 10 milyar TL olarak tahmin ettiklerini söyledi.

2023’TE ROBOT İHRACATI

İstanbul Etiler’de yer alan 50 milyon TL yatırım bedeline sahip klinikte 70 sağlık profesyoneli istihdam edileceğinin bilgisini veren Terziler, “Bu rakama idari birimlerdeki personel eklendiğinde istihdam edilecek insan sayısı 100’ü bulacak” diye konuştu.

Yeni klinikte kullandıkları teknolojilerden de bahseden Terziler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dr Terziler Exclusive Hair Clinic’de robotik DHI tekniği ile bir saç ekim yöntemi gerçekleştiriyoruz. DHI robot ve safir mücevherle FUE tekniği saç ekimleri yapılıyor. Bu yöntemle hata oranını neredeyse sıfırlıyoruz. Ayrıca Ar-Ge’sini yaparak geliştirdiğimiz robota yurtdışı ve yurtiçinden de ilgi var. 2023’ten itibaren bu robotumuz ihraç etmeyi planlıyoruz. 100 bin dolarlık bu cihazlara özellikle Yunanistan ve İspanya’da talep var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!