Sabancı Gima ve Endi'yi satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Gima ve Endiyi satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2005 09:41

Perakende sektöründe sürpriz bir gelişme yaşandı. Sabancı Grubu'nun şirketi CarrefourSA, daha önce Koç Holding'in talip olduğu Fiba Holding'e ait Gima ve Endi'yi satın alma konusunda anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Sabancı Holding Gıda ve Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, bu gelişme üzerine daha hızlı hareket ettiklerini ve sonuca ulaştıklarını açıkladı.

Gima'dan İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin hissedarı Fiba Holding tarafından GİMA'ya bir açıklama yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Fiba Holding, Fina Holding, Fiba Faktoring Hizmetleri, Girişim Faktoring, Finansbank (Sui

Koç Holding kızgın
Koç Holding kızgın Koç Holding ve Migros, Gima ve Endi'nin satışı konusunda yaptıkları ortak açıklamada, “Fiyat da dahil olmak üzere her konuda mutabakata varılmasına ve imza aşamasına gelinmesine rağmen, Fiba'nın tarafımıza haber dahi vermeden başka bir şirket ile anlaşmaya vardığı Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı tarafından şirket yetkililerimize duyurulmuştur. Bu gelişme neticesinde Koç Holding ve Migros, iş etiği açısından yadırgadığımız bu davranışı kamuoyuna bildirme gereği duymuştur” denildi.
sse) S.A, Finans Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım A.Ş. ve Finans Finansal Kiralama ile CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi arasında maliki bulunduğumuz Gima Gıda ve İhtiyaç Maddeleri T.A.Ş. (Gima) hisselerinin satışı hususunda bugün bir (Hisse Alım ve Satım Sözleşmesi) imzalanmıştır.

Haberin Devamı

Bu sözleşme çerçevesinde; Fina Holding sahibi olduğu sermayenin yüzde 10'una tekabul eden 10 trilyon TL nominal değerde 10 milyar adet Borsa'da dolaşımda bulunmayan Gima hissesini CarrefourSA'ya 20 milyon dolar bedelle aracı kurum kullanmaksızın bugün devredecektir.”

Açıklamada ayrıca, şirket sermayesinin yüzde 50,178'ine tekabül eden 50 milyar 178 milyon 632 bin adet hissenin de grup şirketleri tarafından toplam 100 milyon 357 bin 264 dolar bedelle CarrefourSA'ya devredeceği, devir işleminin gerçekleşmesinin, çeşitli önkoşulların tamamlanması ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olduğu kaydedildi.

GİMA'NIN 3 MAYIS'TA YÜZDE 10 HİSSESİ DEVİR ALINACAK

Sabancı Holding, Gima'nın bugün yüzde 10 hissesinin devir alınacağını, kalan yüzde 50.178 hissenin devrinin, çeşitli önkoşulların tamamlanması ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

ÇAĞRI KONUSUNDA ALINMIŞ KARAR YOK

Bu nedenle şu an için şirketin ve CarrefourSA'nın çağrıda bulunup bulunmayacağı konusunda alınmış bir kararın olmadığı açıklandı.

FİBA GIDA SEKTÖRÜNDEN ÇIKIYOR

Fiba Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Fiba Holding'in, ”stratejik olarak Türkiye'de gıda perakendeciliği sektöründen çıkma kararı aldığı ve satışın bu karara istinaden gerçekleştirildiği” bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!