Rusya’nın ‘Demirbilek’i en büyüklerde

Güncelleme Tarihi:

Rusya’nın ‘Demirbilek’i  en büyüklerde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 01:07

Antep kökenli Bahattin Demirbilek Ankara’da büyüdü. 5 yaşından itibaren babasının baklavacı ve kebapçısında çalıştı. Hiç top oynamadı, bisiklete binmedi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1993 yılında 22 yaşında Rusya’ya gitti. Yıllarca profesyonel çalıştı. Türk markaları Duru ve Arko’nun Rusya’daki başarısında onun imzası var. 2005 yılında 33 yaşındayken şirketi ESTA Construction’u kurarak kendi kanatlarıyla uçmaya başlayan Demirbilek, bugüne kadar 1.5 milyon metrekarelik iş yaptı, 3 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. İnşaat sektörü dergisi  Engineering  News Record’ın (ENR) dünyanın en büyük 250 firma arasında 168’inci sırada yer alan  ESTA Construction, AVM, stadyum, fabrika, konut ve ofis projeleri yapıyor. Ve Esta bu yıl ilk kez Türkiye’de Benesta markasıyla 5 proje yapacak. Esta Construction’un kurucusu Bahattin Demirbilek’le İstanbul’da buluştuk. Demirbilek, pembe takım elbisesi ve takılarıyla alışık olduğumuz iş adamlarından çok farklıydı. Rusya’daki çalışanlarının kendisine “Atom Karınca” dediğini duymuştum, Bahattin Demirbilek’le sohbetimizde bu tanımlamanın kendisine çok yakıştığını düşündüm. 

Haberin Devamı

HİÇ TATİL YAPMADIM
“Nasıl başladı sizin öykünüz?” soruma Bahattin Demirbilek, “Antepli bir aileyiz. 4 kardeşiz. Ankara’da büyüdüm. Babam esnaftı. Ailede tek ben okudum. 5 yaşında hesap yaparmışım. İlkokula gittiğimde matematiğim iyiydi. Hiç top oynamadım, bisiklete binmedim. Hala yüzme de bilmem. Çünkü hep çalıştım, hiç tatil yapmadım…” diye anlatmaya başlıyor. Demirbilek, bir arkadaşının tavsiyesiyle Rusya’da iş yapan Entes İnşaat Şirketi’nde çalışmak için ailesinin tün itirazlarına rağmen Rusya’ya gitmiş. Entes’te 4 yıl çalıştıktan sonra Rusya’da büyüme planları yapan Evyap’a geçerek Arko traş köpüğü ve Duru sabunlarının pazarlamasından sorumlu olmuş. 2005’te şirketin Rusya Genel Müdürü’yken kendi şirketini kurmaya karar veren Bahattin Demirbilek’in Rusya’da ilk aldığı iş Margit marketlerinin binalarının yapımı olmuş. Esta, AVM, konut, ofis, stadyum projeleriyle Rusya’da en çok iş yapan şirketlerden oldu. 

TÜRKİYE’DE 2 BİN KİŞİYE İŞ 
Rusya’daki işleri devam eden iş adamı, bu yıl Türkiye’de 5 projeye başlıyor. “Hayalim memleketimde de iş yapmaktı. Fransızlarla, Almanlarla iş yaptım, yapıyorum. Türkiye’nin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyorum. İstanbul’da 4, Marmaris’te de 1 projeye başlıyoruz. 2 bin kişiye iş olanağı vereceğiz.

Rusya’nın ‘Demirbilek’i  en büyüklerde

İşlerimizin toplam değeri 1 milyar dolar değere ulaşacak” diyor. 

Haberin Devamı

DECATHLON KOŞUCUSUYUM
“Hayal kurarım ama hayalperest değilim” de diyen iş adamı, dedesinin, “Bir iş yap ki peh desinler” sözünü aktararak, “Hep iyi, kaliteli, farklı işler yapmaya odaklandım.800 kişilik teknik kadrom var. Aralarında İtalyan, Alman, Rus, Özbek, Kazak, Ukraynalılar var. Kendimi de decathlon koşucusu olarak görüyorum” diyor.

TAKIM ELBİSE SEVMİYOR, TAKISIZ DOLAŞMIYOR
Bahattin Demirbilek renkli bir kişilik. Röportajımıza pempe takım elbise, mavi şapkayla geldi. Sevan Bıçakçı’nın moda elçisi gibiydi. Yüzükleri ve kolyesinden gözlerimi alamadım! “Sevan’ı kimse tanımazken ben tanırdım” dedi takılarını sorduğumda, takım elbise giymeyi ve kravat takmayı sevmediğini anlattı. Çok zayıf Bahattin Demirbilek. Hiç yemek yemediğimi düşünebilirsiniz. Yüzme bilmiyor ama Japon geleneksel sporu Jiu Jitsu’da usta. Her gün yürüyor ve boks yapıyor. Demirbilek hiç oynamamış olsa da sıkı bir futbol izleyicisi. Aynı zamanda Krasnodar Spor Kulübü’nün yöneticilerinden.Türkiye’de de Galatasaray taraftarı. Hatta oğlunun adı da Aslan. Kızı da Londra’da okuyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!