Ruslardan yeni karar: Türk olmadığını kanıtla geri dön

Güncelleme Tarihi:

Ruslardan yeni karar: Türk olmadığını kanıtla geri dön
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 13:34

Rusya Turizm Ajansı, 30 Aralıkta Rusya’da tüzel kişi statüleri iptal edilerek faaliyetleri dondurulan Türkiye bağlantılı 19 turizm şirketinin yönetimlerinde Türk vatandaşları bulunmadığını kanıtlamaları halinde Rusya turizm piyasasına dönebileceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili resmi RİA ajansına beyanda bulunan Rusya Turizm Ajansı Hukuk Departmanı yöneticisi İzo Arahamiya, “Türkiye’ye yönelik uygulamaya başlanan yaptırımlar çerçevesinde 30 Aralıkta Rusya’da faaliyetleri yasaklanan 19 turizm şirketi, Türkiye ile bir bağlantıları bulunmadığını kanıtlamaları halinde yeniden devlet kayıt siciline isimleri yazılarak çalışmaya başlayabilir. Konuyu aydınlatmak gerekirse adı geçen turizm firmaları bünyesinde bu işten kar sağlayan teki bir Türk vatandaşı dahi bulunmaması gerekiyor. Rusya’da faaliyette bulunması yasaklanan firmalardan bazıları bu durumu ispatlayacak belgeleri bize sundu. Şimdi hukuk bölümü evrakları inceliyor. Türkiye ile bağlantı çıkmaması durumunda bu operatörler yaklaşık bir hafta sonra tekrar Rusya’da çalışmaya başlayabilir” dedi.

Haberin Devamı

Rusya’da tüzel kişi statüleri iptal edilerek faaliyetlerine son verilen 19 şirket arasında Coral, Pegas ve Anex Tour da buluyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!