Roubini Bitcoin'i bombaladı

Güncelleme Tarihi:

Roubini Bitcoini bombaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 09:22

'Kahin' ekonomist Nouriel Roubini Twitter hesabından sanal para birimi Bitcoin'e çok sert eleştiriler yöneltti. Roubini Bitcoin'in yasadışı işlemler için kullanıldığını ve daha çok bir Ponzi oyununa (saadet zinciri) benzediğini belirtti.

Haberin Devamı

Ekonomist Nouriel Roubini'nin eleştiri oklarına bu kez sanal para birimi Bitcoin hedef oldu. Kriz kahini lakaplı Roubini Twitter hesabından son dönemde özellikle 'gizemli yaratıcısıyla' gündemde olan Bitcoin'i adeta bombaladı.

Bitcoin ile ilgili art arda 5 tweet atan Roubini bu sanal para biriminin aslında bir para birimi olmadığını suç faaliyetleri için bir taban oluşturduğunu söyledi.

Bitcoin'in yatırım ya da tasarruf amacı olmadığını savunan Roubini "Bitcoin bir fiyatlama birimi de değil. Bir ödeme aracı olarak da görülemez. Bitcoin'de gerçekleşecek her hareketlilikte insanlar euro, dolar ve yene geri dönecektir. Bitcoin bir değer koruma aracı da değil. Bu yüzden Bitcoin bir para birimi değil. Daha çok illegal ve suç faaliyetleri için kullanılan bir çeşit Ponzi oyunu (saadet zinciri). Ve hacklenebildiği için güvenli de değil" diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!