Rekabet katlandı

Güncelleme Tarihi:

Rekabet katlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2019 08:30

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Silikon Vadisi şirketlerinin gövde gösterisi yaptığı San Francisco’da 9 cihaz birden tanıttı. Şirketin özellikle katlanır akıllı telefon modeli Galaxy Fold’un ilk kez tüketicilerin beğenisine sunması ise en çok dikkat çeken detay oldu.

Haberin Devamı

GÜNEY Koreli teknoloji devi Samsung ABD’nin San Francisco şehrindeki ‘Bill Graham Civic Center’da yeni ürünlerini tanıttı. Uzun zamandan beri beklenen katlanan telefonlar Samsung CEO’su DJ Koh’un cebinden çıkardığı ‘Galaxy Fold’ ile gerçek oldu. Samsung davetiyle katıldığımız toplantıda tanıtılan Galaxy Fold, ilk kez tüm özellikleriyle tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Şirketin yaklaşık 8 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu çıkan Samsung Galaxy Fold, ekranı içe doğru katlanan bir model. Yani katladığınızda büyük ekran modelin iç kısmında kalıyor. Açtığınızda ise içinden 7.3 inçlik bir dev ekran çıkıyor. Bu arada katlandığında dışında 4.6 inçlik ek bir kapak ekranının olduğunu da belirtelim. Modelin inovasyonu ise yeni ekran malzemelerinde. Samsung, bu inovasyonu hayata geçirmek için yeni bir polimer katmanı icat ederek ince bir ekran geliştirmiş. Geliştirilen bu yeni malzeme, Galaxy Fold ekranının daha esnek ve dayanıklı olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Katlanan model için geliştirilen bu inovasyonlar, özel bir Android sürümü ile birleştirilmiş. Yani işin önemli bir kısmı da yazılımında. Modeli katlanmış durumda dış ekran üzerinden kullanırken, açtığınızda daha büyük ekran üzerinden çalışmaya devam edebiliyorsunuz. Bu özelliğin adı uygulama sürekliliği. Örneğin; bir e-posta yazarken buna dış ekran yerine daha büyük ekran üzerinden devam etmek istiyorsanız Galaxy Fold’u açmanız yeterli. Açtığınızda 7.3 inçlik ekrandan e-postanızı yazmaya devam edebiliyorsunuz. Büyük ekranda ayrıca aynı anda 3 uygulamayı kullanabildiğiniz çoklu aktif pencere özelliği Galaxy Fold’ta dikkat çekiyor. Bir yanda video izlerken, diğer yanda WhatsApp görüşmelerini yapabilir ve hatta e-postanızı kontrol edebilirsiniz.

6 KAMERASI VAR

Galaxy Fold’un öne çıkan diğer bir özelliği kamera özelliklerinde oldu. Modelde 6 kameranın bulunması, kullanıcılara telefonun hangi pozisyonda olursa olsun fotoğraf çekebilmesi imkanını veriyor. Öte yandan Galaxy Fold’un satışa çıkacağı tarih de belli oldu. Paylaşılan bilgilere göre 26 Nisan’da Galaxy Fold yurtdışında satışa çıkacak. Türkiye’de mayısta satışa çıkması bekleniyor. Modelin yurtdışı satış fiyatı ise 1.980 dolardan başlayacak.

Haberin Devamı

AMİRAL GEMİSİNE 3 YENİ MODEL

Rekabet katlandı

ETKİNLİKTE tanıtılması beklenen modellerin arasında Galaxy S’in yeni üyeleri de vardı. Samsung burada da sürpriz yaparak Galaxy S10 ve S10+ modellerinin yanı sıra ekonomik seçenek olarak S10e modelini de kullanıcılara sundu. En üst segmentte yer alan model S10+. 6.4 inçlik bir ekrana sahip olan modeli 6.1 inçlik ekranıyla S10 izliyor. Galaxy S10 modelleri 27 Şubat’ta Türkiye’de satışa sunuluyor. S10+ 7 bin 499 TL, S10 6 bin 599 TL ve ekonomik  seçenek S10e ise 5 bin 499 TL’den başlayan fiyatıyla satışta olacak.

ŞARJ PAYLAŞIMI DÖNEMİNE GİRDİ

SAMSUNG, daha önce farklı üreticilerin akıllı telefonlar arasında kablosuz şarj paylaşımı özelliğinin üzerine farklı seçenekler de koydu. Sadece akıllı telefonlar değil, aynı zamanda SAMSUNG’un akıllı saati ‘Galaxy Watch’ ve kulaklık modeli ‘Galaxy Buds’ da S10 ailesi ile kablosuz olarak şarj edilebilecek.

Haberin Devamı

DAHA UNİSEX BİR TASARIM

ŞİRKET giyilebilir teknoloji ürünü olarak Galaxy Watch Active ve Galaxy Fit ve Galaxy Fit modellerini tanıttı. Daha önce maskülen bir tasarımı olan Watch serisi, yeni modelle kadınların da kullanabileceği bir tasarıma kavuşmuş.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!