Philips: Cep telefonu pazarından çekilmedik

Güncelleme Tarihi:

Philips: Cep telefonu pazarından çekilmedik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Philips, cep telefonlarının Türkiye distribütörü Interline'ın, cep telefonu piyasasından çekildiği gerekçesiyle açtığı 846 milyar liralık tazminat davası üzerine, cep telefonu piyasasından çekilmediğini açıkladı. Türk Philips'in açıklamasında, şirketin mahkemede iddia edildiği gibi GSM cep telefonu satışlarını durdurmadığı, aksine iki yeni distribütörle satışlarını sürdürdüğü belirtildi. Türk Philips'in açıklamasında şöyle denildi:

SÖZLEŞME BİTTİ

‘‘GSM cep telefonları fatura tarihinden itibaren 14 ay süreyle Türk Philips'in garantisi altında olup, bu konuda her türlü teknik hizmet verilmeye devam edilmekte, üretim hatası halinde cep telefonları yenisi ile bire bir değiştirilmektedir. Philips GSM cep telefonları distribütörü olarak atanan eski şirketle olan sözleşme bir yılın sonunda uzatılmayarak 13 Mayıs 1998 tarihi itibarıyla fesedilmiş ve şirketle Türk Philips'in hiçbir ilişiği kalmamıştır. Karşılıklı dava konusu olan bu durum, Türk adaletine intikal etmiştir. Bu nedenle Türk Philips tarafı, bu konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmamaktadır.’’

Philips marka cep telefonlarının Türkiye distribütörü Interline, kendisine haber vermeden cep telefonu piyasasından çekildiği iddiasıyla İstanbul 4'ncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 846 milyar liralık tazminat davası açmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!