Philip Morris'te 21 bin kişi Erhan Bey'e bağlandı

Güncelleme Tarihi:

Philip Morriste 21 bin kişi Erhan Beye bağlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2003 01:48

Philip Morris SA İnsan Kaynakları Müdürü Erhan Key, Philip Morris International (PMI) İnsan Kaynakları Direktörlüğüne atandı. Key, şirketin Lozan'daki merkezinden ABD dışındaki PMI çalışanlarının 21 bininden sorumlu olacak.

Philip Morris'in dünyadaki Türk yöneticilerine yeni bir isim daha eklendi. Philip Morris Sabancı İnsan Kaynakları Müdürü Erhan Key, Philip Morris'in Amerika dışındaki şirketlerinin dünya merkezi olan İsviçre'deki Philip Morris International'ın (PMI) İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne atandı. 80'den fazla değişik dilin konuşulduğu Philip Morris International, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor.

ÜÇ DİREKTÖRDEN BİRİ

Böylece Philip Morris'te üst düzey veya orta kademe yönetici olarak çalışan Türkler'in sayısı da 34'e yükseldi. Kore'den ABD'ye kadar bir çok ülkedeki Philip Morris şirketlerinden görev yapan Türkler'in en yoğun olduğu ülke İsviçre. PMI'ın merkezi Lozan'da bugün 20 Türk çalışıyor. Rusya'da 3, ABD ve Litvanya'da 2, Kore, Ukrayna, Slovakya, Yunanistan, Polonya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de birer kişi çalışıyor. Türkler Philip Morris'te başkan yardımcılığından uzman kadrolara kadar hemen hemen bütün kademelerde görev alıyorlar.

PMI bünyesindeki 3 insan kaynakları direktöründen biri olan Erhan Key, ABD dışındaki bütün ülkelerde üretim, hukuk ve marka koruma konusunda çalışanların insan kaynaklarından sorumlu olacak. PMI'ın 40 binin üzerindeki personelinin 21 bini, Key'in sorumluluk alanı içinde olan üretimde çalışıyor.

Erhan Key, PMI'in stratejik insan kaynakları planlamalarını yapacak. Üretim, hukuk işleri ve marka konusunda çalışan PMI personelinin geleceğini ilgilendiren ‘‘Kim, hangi ülkede, hangi göreve getirilecek?’’ gibi bütün stratejik planlamalar Erhan Key'in sorumluluğunda yürütülecek.

Yurt dışındaki şirketlerde son yıllarda Türk yöneticilerin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Erhan Key, ‘‘Türkiye çok kaotik bir ülke. Türkiye'de başarılı olan yöneticiler, yurt dışında da sorunlara çözüm üretmekte zorlanmıyor. Uluslararası şirketler de bunun farkına vardı’’ diyor.

GAZETECİYDİ YÖNETİCİ OLDU

1956 yılında İstanbul'da doğan Erhan Key, 1975'de Darüşşafaka Lisesi'nden mezun oldu. ODTÜ Elektrik Fakültesi, ardından ODTÜ Maden Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne devam etti, ancak hiçbirinden mezun olmadı. 1980 yılında Dünya Gazetesi'nde Dış Haberler Servisi'nde gazeteciliğe başladı. Daha sonra yine Dünya'da Dış Haberler Servis Şefliği ve İstihbarat Şefliği yaptı. Askerliğin ardından Cumhuriyet Gazetesi'nde Ekonomi Şefi oldu. Sonra Söz Gazetesi'ne geçti. 1987-1989 yılları arasında Pamukbank Genel Müdürlüğü'nde basın müşaviri olarak çalıştı. 1989'da Güneş Gazetesi'ne geçerek Ekonomi Şefi ve Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 1990'da Philip Morris SA'ya geçti. Burada 1998'e kadar Kurumsal İletişim Müdürlüğü yaptıktan sonra, önce İnsan Kaynakları Direktör Vekilliği'ne, 2000 yılından itibaren de İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne getirildi.

Philip Morris'i yöneten Türkler

Bugün Philip Morris dünyasına Türkiye'den giden bir başkan yardımcısı, bir genel müdür, 5 direktör. 17 orta kademe yöneticisi ve 9 uzman yer alıyor. Philip Morris International'ın (PMI) üst düzey yöneticilerinden Turhan Talu, Türkiye ve Körfez Ülkelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak İsviçre'de görev yapıyor.

Halen, Litvanya'da Raman Berent Baltık Ülkeleri Genel Müdürü, Polonya'da Doğan Güven Bilgi İşlem Direktörü, Rusya'da Melih Özkan Müşteri İlişkileri Direktörü, İsviçre'de Erhan Batuk Pazarlama Direktörü, Litvanya'da Sedat Müderrisoğlu İşletmeler Direktörü olarak çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!