Peugeot: Türkiye bizim için ‘anahtar ülke’ oldu yatırım fırsatı kolluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Peugeot: Türkiye bizim için ‘anahtar ülke’ oldu yatırım fırsatı kolluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 00:00

Geçen yıl dünyada en çok öne çıkan Fransız üretici olan Peugeot’nun Başkanı Vincent Rambaud, “Türkiye, bizim için bölgenin anahtar ülkesi. Akdeniz’in Brezilya’sı konumunda. Geçen yılki büyümemizde Türkiye’nin de payı var. Krizde yatırımı İspanya’ya kaydırdık ama Türkiye’de yatırım için de fırsat kolluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Otomobil fuarından fotoğraflar

2010 yılında dünyanın en büyük Fransız otomotiv üreticisi olan Peugeot’nun Başkanı Vincent Rambaud, Türkiye’nin grubun geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Türkiye bizim için Akdeniz Bölgesinin Brezilyası. Büyüyemizde öncelikli pazarlar arasında. Yatırım için fırsat kolluyoruz” dedi.
Türkiye’yle birinci olduk
Cenevre Fuarı’nda sorularımızı yanıtlayan Rambaud, “Peugeot, Türkiye’de olmasaydı dünyada öne geçemezdi. İlk sıraya yerleşmek için Türkiye’deki satışlar gerekli. Türkiye’deki satışlardan memnunuz. Türkiye hem Peugeot hem PSA açısından önemli bir potansiyel yatırım bölgesi” diye konuştu. Krizde Türkiye’de yapmayı planladıkları orta sedan araç üretimini kapasite fazlası nedeniyle İspanya’ya kaydırdıklarını hatırlatan Rambaud, buna karşın hergeçen gün hızla büyüyen Türkiye’de yeni yatırım için fırsat kolladıklarını söyledi.
Anahtar rolü üstleniyor
Türkiye’de Karsan ve Tofaş’la üretime yönelik yapılan ticari araç işbirliklerinin kendileri açısından çok olumlu olduğunu vurgulayan Rambaud, şöyle konuştu: “İşbirlikleri hem olumlu hem etkin oldu. Kısa sürede Türkiye’de üretime yönelik yeni bir proje olmasa da bu tür işbirliklerine hem PSA hem Peugeot çok büyük önem verdi. Bu tip işbirliklerini sürdürme fırsatı doğarsa değerlendireceğiz. Türkiye bizim için Akdeniz bölgesinde (Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu) anahtar rolü üstleniyor.”
Avrupa dışında büyüdük
2010’un Peugeot için dünyada başarılarla dolu bir yıl olduğunu ifade eden Rambaud, şunları anlattı: “3 büyük başarıya imza attık. Birincisi satış rekoru. Global büyümemiz yüzde 16 arttı. Dünya sıralamasında bir basamak atladık. Dünyada en fazla satışa ulaşan Fransız markası olma durumumuzu sürdürdük. İkinci başarımız uluslararası hamlemiz oldu. Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa dışı piyasalarda büyümemiz çok yüksek oldu. 2010’da Avrupa dışında yüzde 36 büyüme kaydettik. İkinci 6 aylık dönemde bu oran yüzde 55 oldu. Üçüncü başarı ise ürün gamında çıkış stratejisiyle oldu.”
ÖTV indirimi mükemmel fırsat
Türkiye piyasası için elektrikli otoda ÖTV oranlarının açıklanmasının çok iyi bir haber olduğuna da değinen Rambaud, “iOn’un piyasaya sunulması açısından çok iyi bir fırsat doğurdu. Türkiye bu otomobilin piyasaya çıkacağı ilk ülkelerden biri olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Elektrikli otoyu Türkiye’ye ilk getiren’ yarışına girdiler

Haberin Devamı

HÜKÜMETİN elektrikli otomobiller için ÖTV’yi yüzde 3-157e indirmesinin ardından bir çok marka elektrikli araçlarını piyasaya sunma çalışmalarını hızlandırdı. Renault elektrikli Fluence Z.E. modelini eylül ayında piyasaya çıkarmaya hazırlanırken, Peugeot da elektrikli otomobili iOn’u “Türkiye’nin ilk elektrikli otomobilini piyasaya sunmak” iddiasıyla harekete geçti. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, Türkiye’ye ilk elektrikli otomobili ithal eden firma olacaklarını belirtirken, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “İlk yine Renault olacak” dedi. iOn’un Fransa, İspanya, Portekiz ve Hollanda’da satışa sunulduğunu ifade eden Vieux, iOn’un aylık 499 Euro’ya kiralama yöntemiyle satıldığını kaydetti. Vieux, Türkiye’deki aynı yöntemin izleneceğini ancak henüz aylık fiyatın belli olmadığını belirtti. Açıklanan ÖTV oranlarından memnun olduklarını dile getiren Vieux, Türkiye’de bir yılda 500-1000 arasında elektrikli araç satışına ulaşabileceklerine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Satışları 2 kat artırdı görev süresi 2 yıl uzadı

ÜÇ yıllık görev süresinin dolmasının ardından Türkiye’deki görev süresini 1 yıl uzatan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, Peugeot dünyasında pek rastlanmayan bir uygulamaya imza attı. Göreve geldiğinden bu yana Peugeot satışlarını 2 kat artıran Vieux’nun görev süresi 1 yıl daha uzatılarak
5 yıla çıkarıldı. Vieux, “Beni göndermeyin dedim, Peugeot’da bir ilke imza atarak 2 yıl görev süremi uzattılar” dedi.

2. el Peugeot otomobiller hurriyetoto.com’da

Dünya Opel Ligi’nde ilk 5 arasına girdik

/images/100/0x0/55ea94d8f018fbb8f8895547

Haberin Devamı

CENEVRE Fuarı’nda yeni Zafira modelininin dünya tanıtımını yapan Opel, Türkiye’yi 2010 yılındaki performansıyla 5 büyük ülke arasına koydu. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, 2010 yılında 41 bin adetlik satışı aşarak Opel dünyasında önemli başarı elde ettiklerini belirterek, “2010 yılında zafer narası attık. 2011 yılındaki hedefimiz ise çıtayı 50 bin adede yükseltmek” dedi. Türkiye’nin geçen yıla kadar Avrupa’nın 5 büyük ülkesi arasında yapılan strateji toplantılarına giremediğini kaydeden Keklik, 2010 yılındaki çıkışla birlikte artık kendisinin de bu toplantılara girip, Opel’in planları hakkında fikirlerini ilettiğini söyledi.
Aralıkta 5’inci olduk
2011 yılında Türkiye’de toplam pazarın 800 bin adedin üstüne çıkacağını düşündüğünü kaydeden Keklik, döviz kurundaki dalgalanma konusunda gerek Merkez Bankası gerekse hükümetin alacağı tedbirlerle bir risk görmediğini vurguladı. Keklik, şöyle konuştu: “2010 yılında Opel dünyasında adet bazında 7’nci ülke olduk. Aralık ayında ise 5’inci ülke olarak tarihi bir seviyeye ulaştık. 2011 yılında da bu büyümeyi yeni model ve motorlarla sürdürmeyi hedefliyoruz. Yüzde 10’luk pazar payı hedefliyoruz.”
Combo’yla büyüyeceğiz
Tofaş tarafından Bursa’da Opel için Doblo platfoormunda üretilecek yeni Combo’nun ise 2012 yılında kendileri için büyük güç olacağını ifade eden Keklik, Türkiye’de hafif ticari araç sınıfında araçsızlıktan dolayı yaşadıkları sıkıntının Bursalı Combo’yla sona ereceğini söyledi. Keklik, şunları söyledi: “2012 yılında büyümemize devam edip, hem ticari modelimiz, hem de yeni ürünler ve motor seçenekleriyle 60 bin adetlik satışı hedefliyoruz. Opel’in Türkiye’de ticari araç

/images/100/0x0/55ea94d8f018fbb8f8895549
üretmesi için biz de çok bastırdık. Şimdi yılda 40 bin adet Opel, Türkiye’de üretilip satılacak. Biz 2012 yılında 6 bin adet civarında Combo’yu Türkiye’de satabiliriz.”

Haberin Devamı

Koç, ‘Akrep’i beğendi Hüsmen’e staj sözü verdi

GENÇ Türk tasarımcısı Emre Hüsmen’in master tezi için geliştirdiği, Fiat tarafından 7 proje arasından seçilen ScorpION isimli modeli Cenevre Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Fiat’ın spor otomobil markası Abart ismiyle fuarda yer alan Türk akrebinin yaratıcısı Hüsmen’e Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç’tan destek geldi. Aracı inceleyen ve beğenen Rahmi Koç, genç tasarımcıya Fiat’ta staj için destek sözü verdi. Tofaş CEO’su Ali Pandır da Emre Hüsmen’e kesinlikle destek verileceğini belirtti. Pirelli’nin sponsor olduğu proje Pininfarina’da Baş Tasarımcısı olan Luca Borgogno ve Maserati tasarımcısı Luigi Giampaolo yönetiminde birebir boyutlarda yapılarak fuarda sergilenen ScorpION, tamamen Li-ion pilli, elektrikli bir otomobil. Dört tekerinde elektrik motoru yer alan aracı tasarlarken Hüsmen ‘akrep’ten esinlemiş.

500 bin Euro’luk Ferrari’ye Türkiye’den ilk sipariş gitti

/images/100/0x0/55ea94d8f018fbb8f889554b

İTALYAN lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli süper spor modeli Ferrari FF’in global resmi tanıtımı 2011 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. 2011 yılının yaz aylarında itibaren ülkemizde de yaklaşık 500 bin Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla boy gösterecek Ferrari FF’e Türkiye’den ilk sipariş ulaştı. Tofaş çatısı altında yer alan FerMas tarafından ülkemizde satışa sunulacak olan Ferrari FF, 660 HP güç üreten V12 motoru ve 3.7 saniyede tamamladığı 0-100 km/s hızlanmasıyla dikkat çekiyor. Fuar kapsamında Ferrari standını da ziyaret eden Fiat-Chrysler Grubu CEO’su Sergio Marchionne ve Fiat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, Ferrari FF’i yakından inceledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!