Petrol türevli malzemelere dikkat

Güncelleme Tarihi:

Petrol türevli  malzemelere dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 21:18

YALITIM sektöründe kullanılan ürünlerin sağlıklı olması gerektiğinin altını çizen Persan Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Salih Ürün, “Petrol türevli yalıtım malzemeleri ile kaplanan binalar tehlike saçıyor.

Haberin Devamı

Bu tür yapı malzemeleri ile kaplanan binalarda, yalıtım yapılan malzeme ne kadar nitelikli olursa olsun üst solunum hastalıklarını tetikliyor. Nefes almayan yalıtım malzemesi ile kaplanan binalarda oluşan yüksek nem; iltihap ve enfeksiyonlara sebep olarak özellikle yaşlı ve çocukların etkilenmesine neden oluyor. Isıya karşı duyarlı petrol türevli yalıtım malzemeleri olası bir yangının büyümesine neden olarak faciaya davetiye çıkarıyor” dedi.

ÇÖZÜM TERMOSIVA

Bu alanda Ar-Ge yatırımlarının önem kazandığını dile getiren Salih Ürün, şöyle konuştu: “Ar-Ge laboratuvarlarında üretilen yapı elemanları ‘Termoşap ve Termosıva’ hijyenin önemli olduğu alanlarda tercih ediliyor. Bakteri, yosun, küf gibi maddelerin oluşumunu engelleyen özel kimyası sayesinde hastane, laboratuvar, okul gibi yapılar için ideal yapı malzemeleri arasında yer alıyor. Küf gibi problemlere karşı Ar-Ge laboratuvarımızda birçok çalışma gerçekleştirdik. Termoşap ve Termosıva olarak adlandırılan bu yapı elemanları, binanın nefes almasını sağlayarak yapı içinde sağlıklı bir hava sahasının oluşumuna katkıda bulunuyor.”

Haberin Devamı

STANDARDA UYGUN

Termoşap’ın Türk Standartları Enstitüsü’nün en son belirlemiş olduğu “TS EN 13813”, normlarına uygun bir ürün olduğunu anlatan Salih Ürün, “Termosıva da aynı şekilde belirlenen son standartlar olan ‘TS EN 998-1’ normlarına uygundur. Yangın yönetmeliklerinde aranan A1 sınıfı yanmaz sınıfına giren bu ürünler inorganik malzeme içermediğinden yosun ve bakteri oluşturmaz. Yüksek buhar difüzyonuna sahip, terleme ve küfe karşı kesin çözüm olan, sigara dumanı, yağ gibi kötü kokuları dışarı atan, sağladığı yakıt enerjisi tasarrufu ile hava kirliliğinin önlenmesine ve ekolojik dengenin korunmasına yardımcı olan ürünler sektörde büyük ilgi görüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!