Paycell BDDK lisanslı ilk operatör markası oldu

Güncelleme Tarihi:

Paycell BDDK lisanslı ilk operatör markası oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 09:56

Turkcell’in ödeme çözümleri sunan şirketi Turkcell Ödeme Hizmetleri A.Ş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan faaliyet izni aldı. Paycell markasıyla hizmet veren şirket ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni alan lisanslı ilk operatör iştiraki oldu.

Haberin Devamı

Turkcell müşterilerinin ödeme çözümleri sunan şirketi Turkcell Ödeme Hizmetleri A.Ş artık BDDK’dan lisanslı bir ödeme kuruluşu olarak hizmet veriyor. Turkcell faturası ile ödeme de dâhil olmak üzere birçok alternatif ödeme seçenekleri sunan Turkcell Ödeme Hizmetleri A.Ş, yeni dönemde Paycell markası altında faaliyetlerini çeşitlendirerek müşteri bazını daha da genişletmeyi hedefliyor. Paycell  artık hem Turkcell abonelerine hem de diğer müşterilere hizmet verecek.  

“PAYCELL İLE YENİ NESİL ÖDEME HİZMETİ SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “ 2016 başında Turkcell Finansman A.Ş ile BDDK’dan tüketici finansmanı alanında lisans almıştık, şimdi de Turkcell Ödeme Hizmetleri A.Ş ile ödeme hizmetleri alanında lisans aldık. Mobil ve dijitalleşme her sektörü yeniden tanımlanıyor, kuşkusuz ödeme hizmetleri de hepsinin tamamlayıcısı olarak öne çıkıyor. Dijitalleşen dünyada hem işyerlerine hem de son tüketicilere Paycell ile yeni nesil ödeme hizmeti sunmayı hedefliyoruz.  Bu yeni dönemde Paycell markası ile hizmet veren ödeme platformumuzun sadece Türkiye’de değil bölge ülkelerde de değer yaratacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Turkcell Ödeme Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Melike Kara ise, “Turkcell Mobil Ödeme, Turkcell müşterilerinin faturaları veya TL Bakiyeleri üzerinden binlerce üye işyerinde kredi kartı ya da nakde ihtiyaç duymadan ödeme yapma imkânı sunuyordu. Sadece geçen yıl yaklaşık 2.5 milyon Turkcell abonesi bu ödeme hizmetlerini kullanmıştı. 2016 yılında Paycell markası altında birleştirdiğimiz ödeme hizmetlerimizi akaryakıt, restoran, e-ticaret başta olmak üzere birçok sektörde yaymaya devam edeceğiz’ dedi.

PAYCELL NEDİR?

Paycell, kredi kartlarınızı güvenli bir şekilde saklayan ve talimatınız üzerine Paycell anlaşmalı iş yerlerinde kart verilerinizi paylaşmadan tek tıkla alışveriş yapmanızı sağlayan bir ödeme platformudur. Üstelik Turkcell müşterileri  dilerse herhangi bir kart tanımlamadan Turkcell faturalarına veya TL bakiyelerine yansıtarak ödeme yapabilirler.

Haberin Devamı

Paycell'i Turkcell kullanıcılarının yanında, Vodafone ve Türk Telekom müşterileri de kullanabiliyor. Ayrıca Paycell kullanıcıları diledikleri banka kartını platforma ekleyebiliyorlar. Hatta Turkcell müşterileri kart bile eklemeden Turkcell Fatura veya TL bakiyesine yansıtarak Paycell ile ödeme yapabiliyor.. Platform tüm telefon markalarıyla uyumlu olmanın yanı sıra sadece mobil uygulamalarda değil e-ticaret bazlı çalışan işyerleri için web tabanlı, hatta perakendeciler için yazarkasa-pos sistemleri entegrasyonlarına da imkân sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!