Toyota'dan iddialı plan!

Güncelleme Tarihi:

Toyotadan iddialı plan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 12:57

Toyota, 2020 yılına kadar 300 km menzile sahip elektrikli bir araç tanıtmak istiyor.

Haberin Devamı

Artık satışı olmayan Tesla motorlu ve yaklaşık 50,000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan RAV4 EV, pazarda kaldığı 2 sene boyunca 2,000 araç satışını yakalayamayarak bir başarısızlık hikâyesi olmuştu. Japonya'dan gelen son haberlere göre Toyota, 2014'te üretimi durdurlan RAV4'ün EPA (Çevre Koruma Ajansı) standartlarında sunduğu 166 km menzilden çok daha fazlasını sunacak yeni bir elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor.

Nikkei gazetesine göre 2015 yılını dünyanın en büyük otomobil üreticisi olarak kapatan firma, 2020 yılına kadar piyasaya bir dizi elektrikli araç sürme planının adımlarını atmaya başlamış. Toyota'nın 2017 senesinin başından itibaren tek bir şarj ile 300 km'den fazla gidebilen sıfır emisyonlu araç üretimi için bir AR&GE ekibi kuracağına inanılıyor. Bu ailenin ilk üyesi olacak otomobil 2020 yılında Japonya'da satışa çıkarılacak. Kaliforniya ve Çin gibi diğer önemli elektrikli araç pazarları da bundan kısa bir süre sonra modele kavuşacaktır.

Haberin Devamı

Tahmin edebileceğiniz gibi Toyota, gelecekte tanıtacağı ürünler konusunda gizliliği korumayı amaçlıyor, bu nedenle Japon firma, Nikkei'nin ortaya attığı iddiaları ne doğruladı ne de yalanladı. Firma dikkatlerini aralarında elektrikli otomobilleri besleyenlerin de bulunduğu daha çevreci güç ünitelerine yoğunlaştırdığını söylese de detay vermekten kaçınıyor.

Söylentilere konu olan elektrikli araçlar Toyota'nın diğer çevreci modellerine katılacak. Bahsettiğimiz modeller Prius, prize takılan hibrit versiyon Prius Prime ve hidrojen ile çalışan Mirai. Toyota, hibrit teknolojisi konusundaki temel bilgisini verimliliğin yanında güç ve performansı da arttırmak için kullanıyor. Toyota, hibrit, güç ve performans... Ne demeye çalışıyor olabiliriz? Evet, tabii ki hayata geri dönecek olan Supra modelinden bahsediyoruz. Efsane Toyota modeli hibrit gücünü BMW'nin benzinli motoruyla birleştirecek.

Toyotadan iddialı plan
 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!