Dünya Otomotiv Konferansı İstanbul'da düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Otomotiv Konferansı İstanbulda düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 15:25

Kongre, Londra merkezli Worldwide Partnerships tarafından İstanbul'da düzenlendi.

Haberin Devamı

Son dönemde Türkiye otomotiv pazarı ÖTV artışlarıyla boğuşuyor olsa da dünya çapında bu alanda ciddi değişiklikler meydana geliyor. Otomotivin önümüzdeki dönemde alacağı yönü kestirebilmek amacıyla geniş bir katılımla gerçekleşen Dünya Otomotiv Konferansı 29 ve 30 Kasım tarihlerinde Silence İstanbul Convention Center'da düzenlendi. Organizasyonun medya sponsorlarından olan Motor1.com da bu önemli buluşmada sizler için hazır bulundu.

Londra merkezli Worldwide Partnerships tarafından düzenlenen Kongrenin birinci gününde söz alan isimlerden OSD genel sekreteri Osman Sever, otomotiv dünyasında yaşanan gelişmeler ışığında Türkiye otomotiv sektörünü değerlendirirken Ford'un ünlü isimlerinden olan John Fleming yazılımın fiziksel çağa nasıl adapte edileceğinden bahsetti.

Haberin Devamı

İlerleyen dakikalarda söz alan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik'in sunumunda gelecekte otomobillerin iç mekanlarının nasıl şekilleneceği üzerinde duruldu. Otonom sürüşün hayatımıza iyice gireceği bu dönemde iç mekan konforunun farklı donanımları doğuracağından bahseden Gedik günümüzde prototip araçlarda görmeye alıştığımız vücut sıcaklığı ve kalp atış sensörleriyle sürücüsünü tanıyan araçların yakın gelecekte gerçek olacağını müjdeledi.

Adam Opel AG'de direktör pozisyonunda bulunan Jan Burdinski degelecekte otomotivde duygusallığın ön planda yer alacağının altını çizdi. Otonom sürüşün yükselişinin de kayda değer olduğunu belirten Burdinski iki de müjde verdi; General Motors grubunun özellikle A.B.D.'de bir süredir kullandığı OnStar sisteminin yakında Türkiye'de de hizmete sunulacağı haberi hoş bir sürpriz olurken bu sistemin detayları da paylaşıldı.

Otomobillerin iç dikiz aynalarına yerleştirilen üç butondan oluşan OnStar, SOS tuşuyla acil durum hizmetlerine bağlanırken konsiyerj hizmetlerine ulaşımı sağlayan ikinci düğme sayesinde en yakın kuaförden geç saatlerde açık olan çiçekçilere kadar birçok bilgiye erişilebiliyor. Bu bilgilerin karşı tarafta yer alan bir insan tarafından verilmesi de sistemin sosyalleşme yönünü ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

Her iki durumda da aracınızın yerini otomatik olarak bilen ve izleyebilen OnStar çalışanı bu sayede hırsızlık durumunda da otomobili ekranında görebildiği gibi durumu güvenlik güçlerine haber verip otomobili güvenli bir şekilde durdurabiliyor. Üçüncü düğmeyse sistemi kapatıp aracınızın hiçbir temsilcinin ekranında görülmemesini sağlıyor.

Konuşmasının sonunda bir de sürprizi bulunan Burdinski slaytlarının zemini olarak seçtiği Opel Monza konseptinin 2018 yılında seri üretime geçeceğini müjdeledi.,

2017 Audi Q5 test edilditarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!