Otelcilerden Rus turist için fiyat ayarı

Güncelleme Tarihi:

Otelcilerden Rus turist için fiyat ayarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2024 07:00

TÜRKİYE Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Şükrü Cimrin, Ural Turizm Derneği tarafından davet edildiği Rusya’da çeşitli fuarlara ve etkinliklere katıldı.

Haberin Devamı

Moskova’da Intourist Market, MITT ve Best Russia olmak üzere en önemli üç turizm fuarına katılan Şükrü Cimrin ardından Yekaterinburg şehrinde Ural Turizm Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında da Türkiye ve Alanya’yı temsil etti.

 27 Mart 2024 tarihinde Rusya Turizm Endüstrisi Birliği ve Ural Turizm Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısı, Yekaterinburg’daki Rus Haber Ajansı Interfax’ın Ural basın merkezinde gerçekleşti. Interfax stüdyosundan canlı yayınlanan toplantı çevrimiçi olarak 200 ayrı medya grubu tarafından izlendi. Canlı yayın sırasında Şükrü Cimrin ve Mikhail Maltsev, Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’nin Ural şubesi olan Ural Turizm Derneği ve ALTİD arasında bir işbirliği anlaşmasını imzaladı.

‘DİKKATLİ OLACAKLAR’

Şükrü Cimrin, basın toplantısında Türkiye’nin dünya turizmindeki yerini ve Rusya’nın Türk turizmi açısından önemini detaylarıyla ve rakamlarla anlattı. Ayrıca Cimrin toplantıda, TGA’nın yaptığı çalışmalar, Türk turizminin 2024 sezonunda Rus misafirleri gerek tesislerde gerekse tesis dışında destinasyon bazında en iyi şekilde ağırlamak için yaptığı hazırlıklar konusunda da ayrıntılı bir rapor sundu. Şükrü Cimrin, Rus misafirlerin son derece duyarlı olduğu tesis fiyatlandırmaları konusunda 2024 sezonunda Türk otelcilerinin 2023’e göre daha dikkatli olacaklarını ve tesislerin Rus misafirleri kaybetmek istemediklerini de dile getirdi.

Haberin Devamı

7 HAVAYOLU DİREKT UÇACAK

ALANYA’ya planlanan uçuşlarla ilgili konuşan Ural Turizm Derneği UAT Başkanı Mikhail Maltsev ise “Geçen yıl Ekaterinburg-Antalya ve İstanbul yönünde yoğun uçuşlarımız oldu. Türk meslektaşım Şükrü Cimrin, Yekaterinburg’a, Yekaterinburg’dan Alanya’ya uçuşları düşünmemiz de dahil olmak üzere diğer Türkiye destinasyonlarına direkt uçuş açma olasılığını görüşmek üzere geldi” ifadelerini kullandı. Ayrıca Maltsev, koronavirüs salgını öncesinde ilkbahar-yaz sezonunda Yekaterinburg’dan Türkiye’ye hava yolculuğunun payının yüzde 32 ila 35 arasında değiştiğini belirtti. 2024 yılında 7 havayolu şirketinin Türkiye’ye uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu, Rusya’nın Ural bölgesi sakinleri için bu yönün önemini gösteriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!