Ömer Koç: Fed'in faiz artırması önemli bir tehdit

Güncelleme Tarihi:

Ömer Koç: Fedin faiz artırması önemli bir tehdit
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 16:04

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, "Fed'in faizleri artırmaya başlaması, gelişmekte olan ülkelere yönelik önemli bir tehdit oluşturuyor" dedi.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmaya başlamasının, gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımları açısından önemli bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in yeni sayısı yayımlandı. Dergide "Hazır mısın?" temasıyla gerçekleştirilen Koç Topluluğu Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı'ndan öne çıkan başlıklar ve konuşmalara yer verildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, toplantıda yaptığı konuşmada, Topluluğun başarılarla dolu 90 yılı geride bıraktığını ifade etti.

Günümüzde aile şirketlerinin ancak yüzde 30'unun ikinci kuşağa aktarıldığını, sadece yüzde 13'ünün üçüncü kuşak aile üyeleri tarafından yönetildiğini, dördüncü kuşağı görebilen şirketlerin oranının ise yüzde 2 ile sınırlı kaldığını aktaran Koç, bugün Koç Ailesi'nin üçüncü neslinin yönetimde olduğu Topluluğun bu anlamda nadir başarılı örneklerden birini teşkil ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Koç, "Böylesine köklü bir geçmişe sahip olmak bize onur ve mutluluk verdiği gibi büyük sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Çünkü biz hiçbir zaman sadece bir şirket olmadık. Elde ettiğimiz başarılar, sadece yarattığımız şirketler veya ürünler değil, 90 yıldır istikrarla temsil ettiğimiz değerlerdir. Her türlü koşulda, karşılaştığımız her zorlukta bizi dimdik ayakta tutan güç, köklü kurumsal kültürümüz ile evrensel değerlere, Cumhuriyet ilkelerine olan inancımızdır. Bu vesileyle 90 yıllık başarımızı borçlu olduğumuz başta Kurucumuz Vehbi Koç ve Şeref Başkanımız Rahmi M. Koç olmak üzere, tüm büyüklerimize, değerli yöneticilerimize, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve markalarımızı tercih ederek Topluluğumuzu bugünlere taşıyan halkımıza şükranlarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında merhum Mustafa V. Koç'u da anan Koç, "Sevgili ağabeyim Mustafa Koç'u sevgi, özlem ve rahmetle bir defa daha anıyorum. Kendisi ardında büyük başarılar bıraktı. Umarım sizlerin de yardımı ile Koç Topluluğunu çok daha yüksek yerlere taşıyacağız. Vakitsiz vefatının ardından yöneticilerimizi, çalışanlarımızı, dostlarımızı, uluslararası liderleri, iş dünyasını, devlet erkanını ve halkımızı yanımızda hissetmek, acımızı bir nebze de olsa dindirdi. Nazik, müşfik ve samimi destekleri için herkese tekrar teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!