Öğrencilerin dörtte birine burs imkânı sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin dörtte birine burs imkânı sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2023 07:00

Gaziantep’te 2008 yılında Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından kurulan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerinin önemli bir bölümüne yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında burs imkânı sunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Üniversitede yaklaşık her dört öğrenciden birinin burslu olduğu belirtilirken; sınavda dereceye giren ve genel not ortalaması yüksek olan öğrencilere de belirlenen kriterler çerçevesinde başarı bursları verildiği belirtildi. Üniversite tarafından paylaşılan bilgilere göre, HKÜ’nün mezunlarının en hızlı istihdam edilen ve iş kuran mezunlar arasında yer aldığı ve ‘Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, kariyerleri boyunca mezunları takip etmeye ve yönlendirmeye devam ettiği kaydedildi.

UI GreenMetric 2022 sıralamasında dünyanın en yeşil ilk 300 üniversitesi arasında gösterilen HKÜ kampusunda, modern derslik ve laboratuvarların yanı sıra; kütüphane, öğrenci yurtları ve merkezleri, sağlık merkezi, kültürel, sportif ve sosyal tesisler ve alanlar da yer alıyor.

Haberin Devamı

Kampustaki binaların çatılarında ise güneş panelleri yer alırken; kampus içinde kurulu bir güneş enerjisi santralı da bulunuyor. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, HKÜ’nün 34 önlisans/lisans ve 62 lisansüstü programı ile Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında birçok kategoride üst sıralarda yer aldığı ve ‘Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu’ alanında öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan A+ bir üniversite olarak gösterildiği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!