Nokia'ya Kenzo damgası

Güncelleme Tarihi:

Nokiaya Kenzo damgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

30 YILLIK meslek yaşamına Paris'te yaptığı jübile ile veda eden modacı Kenzo, bundan sonra Nokia cep telefonlarını şekillendirecek. Kenzo, jübilesinde ‘en hafif cep telefonu’ Nokia 8210'u da tanıttı. Kenzo, Nokia ile işbirliği yapacaklarını açıkladı.

DÜNYADA ilk kez bir cep telefonu podyumda tanıtıldı. Mobil iletişim sektörünün önde gelen isimlerinden Nokia, kasım ayında piyasaya çıkacak olan Nokia 8210'nun tanıtımını, ünlü Japon modacı Kenzo'nun Paris'teki jübilesinde yaptı.

Japon kimonusunu Batı'ya tanıtan modacı olarak tanınan Kenzo, 30 yıllık meslek yaşamına veda ettiği jübilesinde, ürün tanıtımından tasarıma Nokia ile işbirliği yapacaklarını açıkladı.

‘‘Moda devi Kenzo ile teknoloji devi Nokia'nın evliliği ne anlama geliyor?’’ sorusuna, Nokia'nın Başkan Yardımcısı Anssi Vanjoki şu yanıtı veriyor:

KENZO VE NOKİA STİLİ

‘‘Kenzo ile yaşama bakış açımız aynı, aynı değerleri paylaşıyoruz. Dünya global bir köy ve amacımız insanları birbirlerine daha da yakınlaştırmak. Mesafelerin yakınlaşması uyumu, barışı getirir. Moda da bir anlamda insanlara bu mesajı veriyor. Özellikle Kenzo'nun kreasyonları...’’

Kenzo'nun Paris'in ünlü müzikholu Zenith'deki görkemli veda gecesinin sponsorluğunu yapan Nokia telefonlarının tasarımcısı Frank Nuovo'ya göre, Kenzo ile Nokia'nın evliliğini mümkün kılan birşey daha var: ‘‘stil’’. Hem Kenzo, hem Nokia farklı dizayn, kullanılan malzemeler ve cıvıl cıvıl renkler konusunda aynı zevki paylaşıyorlar.

Cep telefonu tasarımında piyasadakı en yaratıcı isimlerden biri olan Nokia gelecekte telefon aksesuarları üretiminde Kenzo'nun genç modacılarından da yararlanabilecek. Zaten Nokia, Paris'te halen devam etmekte olan moda haftasında da dört genç tasarımcının sponsorluğunu üstlenmiş.

İnternet’li cep telefonu

Nokia'nın kasım ayında piyasaya süreceği bir diğer telefon ise, kablo bağlantısı olmaksızın internet erişimini sağlayan Nokia 7110. Nokia'nın bu modeli ayrıca Reuters Haber Ajansı ile yapılan anlaşma sayesinde haberleri telefon ekranlarından okuma olanağı sağlayacak.

En hafif cep telefonu

KENZO'nun tanıtımını yaptığı Nokia 8210, piyasadaki tüm cep telefonlarının özelliklerini taşıdığı gibi ‘‘dünyanın en hafif cep telefonu’’. 7 ayrı renkte tasarlanan telefon 79 gram ağırlığında. Telefonun başka bir özelliği de teyp gibi kullanılabilmesi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!