Newsweek: Merkez yüzünden ’out’sunuz

Güncelleme Tarihi:

Newsweek: Merkez yüzünden ’out’sunuz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 00:00

Daha önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında ortaya atılan iddiaları kastederek Türkiye’nin ’out’ olan ülkeler arasında yer aldığı değerlendir-mesini yapan haftalık haber dergisi Newsweek, bu kez Merkez Bankası başkanlığı sorunu nedeniyle Türkiye’yi ’out’ ilan etti.

TÜRKİYE, ABD’de yayımlanan Newsweek Dergisi’nin son sayısında yaptığı ülkeler sıralamasında yine ’out’ oldu. Daha önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında ortaya atılan iddiaları kastederek, Türkiye’nin ’out’ olan ülkeler arasında bulunduğu değerlendirmesini yapan uluslararası haber dergisi Newsweek, bu kez Merkez Bankası başkanlığı sorunu nedeniyle Türkiye’yi "out" ilan etti. Derginin, gelişmeler dahilinde dünya genelindeki ülkelerin popülerliğini değerlendiriği ’Global Buzz’ köşesinde Türkiye’nin popülerliğini yitirdiği ifade edildi.

GÜVEN KAYBI: Derginin değerlendirmesinde, Ankara’nın vergileri azaltarak harcamalarını artırdığı ve Merkez Bankası başkanlığına İslamcı bir aday gösterdiği belirtildi. Newsweek’te bu gelişmeler nedeniyle, büyük şirketlerin güvenlerini kaybetmekte olduğu değerlendirmesi yapıldı. Global Buzz köşesinde, Türkiye ile birlikte Meksika ve Lübnan’da ’out’ olan ülkeler arasında yer aldı. Çin ise yerinde sayan ülke olarak değerlendirildi. Newseek Dergisi Türkiye’yi daha önce de ’out’ olan ülkeler listesinde gösterdi. Dergi, geçen mart ayındaki sayısında da Türkiye’nin, Kıbrıs ve özellikle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yönelik yolsuzluk iddiaları nedeniyle, ’out’ olan ülkeler listesine alındığını vurgulamıştı. Dergi, Kıbrıs sorununun Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) müzakerelerini engelleyebileceğini belirtmişti.

UNAKITAN OLAYI NEYDİ: Global Buzz köşesinde aynı zamanda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki iddialar kastedilerek, hükümetteki yolsuzluk iddialarının da 10 milyar dolarlık Uluslararası Para Fonu (IMF) Stand-by anlaşmasını sıkıntıya sokabileceği yorumu yapılmıştı. Bu iki sorun yüzünden Türkiye’nin çifte kıskaçta olduğunu belirten ABD’de yayınlanan Newsweek, Türkiye’nin bu yüzden ’out’ olduğunu aktarmıştı.

VEKALETEN YÖNETİM: Türkiye’yi ’out’ listesine sokan Merkez Bankası konusunda hükümetin Köşk’e gönderdiği isim geri çevrilmiş ve Merkez Bankası vekaleten atanan Erdem Başçı ile yönetilmeye başlanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!