Moody’s’ten önemli analiz: Türkiye’nin kredi notu artabilir

Güncelleme Tarihi:

Moody’s’ten önemli analiz: Türkiye’nin kredi notu artabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 07:00

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de yeni ekonomi ekibinin, para ve maliye politikasının yönünü kademeli olarak düzeltmeye başladığını belirtti.

Haberin Devamı

Kuruluşun analizinde ortodoks politikaların sürmesi ve dengesizliklerin azalmasıyla görünümün pozitife dönebileceği ve not artışı olabileceği kaydedildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medya hesabı X üzerinden konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlı olduklarının altını çizdi.

Moody’s’ten önemli analiz: Türkiye’nin kredi notu artabilir

Mehmet Şimşek

Bakan Şimşek, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı. Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Moody’s analizinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faiz oranlarını yükselttiği ve geçen yıl uygulanan ve bankaların çekirdek kararlılığına zarar veren birçok bozucu makroihtiyati tedbiri kademeli olarak kaldırdığı belirtildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!