‘Mısır’la vize sorunu çözüldü hedef 4 milyar dolar’

Güncelleme Tarihi:

‘Mısır’la vize sorunu çözüldü hedef 4 milyar dolar’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 07:00

Mısır’ın başkenti Kahire’de Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen ‘Armatür Sektörü Mısır Sektörel Ticaret Heyeti’ buluşması, şirketlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

Türk armatür firmalarının Mısır ile ticaret anlaşması yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, “Mısır’da son dönemde vizeyle ilgili sıkıntımız vardı, vize konusu çözüldü. Mısır’ın vize kolaylığı sağlaması ticari anlamda önümüzü açacak. Mısır yaklaşık 110 milyon insanın yaşadığı büyük potansiyele sahip olan bir ülke. Yalnızca armatür sektörünün 4 milyar dolarlık ihracat yapabileceği bir pazar var burada” dedi.

Geçen yılı 4.22 milyar dolarlık ihracatla kapatan Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri (ARMATÜR) Derneği olarak yılın ilk dört ayında Mısır’a 1.01 milyar dolarlık satış yaptıklarını söyleyen Turhan, burada başlatılan B2B görüşmelerin de büyük katkı yarattığını vurguladı. Turhan, Türkiye’den giden sekiz firmanın, 43 Mısırlı şirketle yaklaşık 150 görüşme yaptığını söyledi.

İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMELİ

Türkiye’nin Mısır’la olan ticari ilişkilerinin ülkenin potansiyelinin gerisinde kaldığını vurgulayan Turhan, “Burada ticaretin artırılması için özellikle devletlerarası, bakanlıklar arası koordinasyona ve işbirliğine ihtiyacımız var. Örneğin savaşa rağmen Rusya’da armatür ihracatı bir dönem yüzde 300 arttı, genel ihracatımız ise yüzde 100 arttı. Bunu Mısır’da da sağlayabiliriz. Yeni kabine, yeni Ticaret Bakanlığı ekipleriyle, onların destekleriyle burada farklı bir yapı içine girmemiz gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!