Milli Turbojet’i test etti

Güncelleme Tarihi:

Milli Turbojet’i test etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2020 07:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kale Havacılık ve Kale Ar-Ge’nin Tuzla’da bulunan tesislerinde devam eden projeleri inceledi; şirket tarafından geliştirilen yerli füze motorunun testini yaptı. Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay ve beraberindeki mühendislerle beraber testi yapan Varank, “Kale Grubu savunma ve havacılık sanayisinde oldukça güçlü bir firmamız” diye konuştu.

Haberin Devamı

 ÜRÜNLERİMİZİ ÇIKARTIYORUZ

Üretim tesislerinde F-35’in çok önemli parçalarının üretildiğini aktaran Varank, grubun Boeing ve Airbus gibi önemli havacılık şirketlerine tedarik sağladığını söyledi. Varank, şunları kaydetti: “Motor sanayisinde öncelikle ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kale önemli projeler gerçekleştiriyor. Bu Kale KTJ-3200 Turbojet Motoru’muz 3 bin 200 newtonluk bir roket motoru. Şu anda savunma sanayimizde yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz ürünlerin bir kısmı bu boyutta ve bu güçte motorlar kullanıyor. Biz bunları yurtdışından ithal eder durumdaydık ama inşallah bunların çok kısa zamanda devreye girmesiyle birlikte çok önemli milli füze projelerimizi artık kendi motorumuzla yapabiliyor hale geleceğiz. Kendi ürünlerimizi piyasaya çıkarmış olacağız.”

Haberin Devamı

ONLARA GÜVENİYORUZ

Varank, “Az evvel testini yaptık, sesini duyduk. Biz mühendislerimize hem güveniyoruz hem onlarla gurur duyuyoruz. Böyle başarılı projeleri hem ziyaret etmeye hem de kamuoyuna tanıtmaya devam edeceğiz” dedi. Osman Okyay ise Kale Ar-Ge olarak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan Stand-Off Mühimmatın (SOM füzesi) seri üretiminde kullanılacak olan Milli Turbojet Motor’un ve motora ait alt sistemlerinin tasarımı, üretimi, testlerinin yapılması, teknoloji gösteriminin gerçekleştirilmesi, eğitim ve bakımı ile Teknik Veri Paketi’nin (TVP) hazırlanmasını üstlendiklerini hatırlattı.

BAKMADAN GEÇME!