Microsoft: Türkiye'den de Bill Gates'ler çıkmalı

Güncelleme Tarihi:

Microsoft: Türkiyeden de Bill Gatesler çıkmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Microsoft, öğrencilerin kullanımı için ‘office 2000 professional’ programını, piyasa değerinin altıda biri fiyatıyla satışa çıkararak Türkiye'den de ‘bilgisayarcı süper beyinler’ çıkarmayı amaçlıyor.

Dün yapılan ‘Microsoft Teknoloji Penceresi Semineri 2000’e katılan Microsoft Kobi ve Kanal Satış Müdürü Tansu Yeğen, yeni yazılım programları için ‘pırıl pırıl’ bir beyin ve bilgisayarın gerekli olduğunu vurgulayarak, ‘‘Türkiye'den de Bill Gates'ler çıkmasına öncülük etmek istiyoruz’’ dedi. Bu konuda Pakistan'ın da aralarında bulunduğu bir çok ülkenin belirli bir mesafe kat ettiğini belirten Yeğen, öğrencilere yönelik projelerini şöyle anlattı:

‘‘Bü ürünü 115 dolara, piyasa değerinin altıda birine, piyasaya sürdük, tabii sadece öğrenciler için geçerli bu fiyat. Türkiye'de kullanılan programların yüzde 80'i kopyadır. İlköğretim çağından üniversite sonuna kadar öğrencilerin yararlanabileceği bu fırsat sayesinde gençlerin orijinal program kullanabilmesini sağlamayı hedefliyoruz. 115 dolar, dünyada office 2000 professional programının satıldığı en ucuz fiyat. Bizim ülkemizden de bilgisayarcı süper beyinler çıkmalı.’’

Şirket, basın sponsorları Hürriyet, BT Haber ve donanım sponsoru Compaq'ın katkılarıyla düzenlediği seminer zincirinin ilkinin yapıldığı dün, Swiss Otel'de 2 bin'e yakın Microsoft kullanıcısı ile buluştu.

Yeğen, Microsoft Windows 2000'in daha çok ev kullanımına yönelik olan Microsoft Windows 2000'in şirket kullanımına yönelik olduğunu, bu nedenle daha güvenilir bir program olduğunu vurguladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!