Mezunlarının yüzde 90'ı iş buldu

Güncelleme Tarihi:

Mezunlarının yüzde 90ı iş buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 11:13

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban üniversitenin ilk mezunlarından yüzde 90'ının iş bulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "2013 yılında ilk mezunlarımızı verdik. Bu öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 90'ı işe yerleşti" dedi.

Ban, hedeflerinin, 2025'e kadar kendi uçağını ve uydusunu üreten, kendi fırlatma tesisine sahip, dünyanın en iyi hava işletmecilerini, astronot ve pilotlarını yetiştiren öncü bir kurum arasında yer almak olduğunu söyledi.

Üniversitede eğitim gören öğrencilerin bursluluk oranının yüzde 66 olduğunu belirten Ban, tam ve yarım burslu 408 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. Üniversitenin yeni kurulmasına rağmen çok ciddi talep gördüğünü ve bu nedenle öğrenci kontenjanlarını artırdıklarını vurgulayan Ban, üniversitenin kurulduğu 2011'de 265, 2012'de 720 ve bu yıl da 902 öğrencinin yerleştiğini ifade etti.

Haberin Devamı

110 BİN DOLARA İŞ GARANTİLİ EĞİTİM
THK Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsünün Türk Hava Yolları ile iş garantili pilot yetiştirme yüksek lisans programına 20 Eylül'e kadar ön başvuru yapılabileceğini belirten Ban, bir yıllık eğitim ücretinin 110 bin dolar olduğunu aktardı.

Ban, Türkiye'de çalışan yabancı pilot ve uçak mühendislerinin yerini Türk pilot ve mühendislerinin almasını istediklerini vurgulayarak, "2013 yılında, ilk mezunlarımızı verdik. Bu öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 90'ı işe yerleşti" ifadesini kullandı

YABANCI ÖĞRENCİLER THY'Yİ İSTİYOR
THK Üniversitesinde ABD, Brundi, Çad, Ekvator Ginesi, Grenada, Liberya, Moldova, Liberya, Romanya ve Rusya gibi çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin eğitim gördüğünü ve bu yıl 128 yabancı öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığını bildiren Ban, 2013-2014 eğitim öğretim yılında bu sayının 300'e çıkmasını beklediklerine dikkati çekti.

Kamerunlu pilotaj eğitimi öğrencisi 21 yaşındaki İssah Mfopa, ülkesinde pilotluk eğitimi olmadığı için Türkiye'de üniversite eğitimine devam etmeye karar verdiğini belirterek, Türk Hava Yolları'nda veya Camair-Co'da çalışma hayali kurduğunu söyledi.

Orta Afrika Cumhuriyetinden gelen 18 yaşındaki Amir Zekeriya, 5 yaşından beri pilot olmayı hayal ettiğini ve ülkesinde bulamadığı pilotajlık eğitim fırsatını Türkiye'de yüzde yüz burslu yakaladığını aktardı.

Haberin Devamı

Madagaskarlı 23 yaşındaki Miharidina Ramiadamanana, ülkesinde bir yıl yardımcı pilot olarak çalıştığını belirterek, Madagaskar'da uçak mühendisine ihtiyaç duyulduğu için Türkiye'de Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitim aldığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!