Menfaatiniz için kart yerine kredi kullanın

Güncelleme Tarihi:

Menfaatiniz için kart yerine kredi kullanın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 09:59

KREDİ kartında azami faiz oranları dün itibariyle yüzde 1.84 olarak uygulanmaya başlarken kart sahiplerine, ihtiyaçlarını kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları tavsiyesi geldi.

Haberin Devamı

Kredi kartında azami aylık faiz oranı dün itibariyle yüzde 2.02’den yüzde 1.84’e inerken kart sahiplerine ilginç bir tavsiye geldi. CHP’li Melike Basmacı’nın

Menfaatiniz için kart yerine kredi kullanın

soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, faiz oranlarıyla ilgili Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya imzalı şu açıklamayı paylaştı:

“Bankaların kredi kartlarına uyguladıkları faiz oranlarının büyük farklılıklar göstermesi bazı bankaların sektör ortalamalarının oldukça üzerinde faiz uygulamalarının önüne geçilmesi ve makul düzeylerde faiz oluşumuna ortam hazırlanması amacıyla 1 Mart 2006 tarihinde yürürlüğü giren Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu ile kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi ve gecikme faiz oranlarının Merkez Bankası’nca belirlenmesi ve belirlenen oranların üç ayda bir açıklanması hükmü getirilmiştir.

Haberin Devamı

BANKALAR DÜŞÜK UYGULAYABİLİR

Bu kapsamda Merkez Bankası tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami ve gecikme faiz oranlarının belirlenmesinde ekonomik gelişmeler ve piyasa koşullarını dikkate alan bir hesaplama yöntemi benimsenmiş ve yeni yönteme göre söz konusu kredi kartı azami faiz oranları ihtiyaç kredisi faiz oranlarıyla kredi kartlarının taşıdığı ilave riskler ve maliyetler dikkate alınarak belirlenmeye başlamıştır. 2006’da ilk olarak yüzde 5.75 seviyesinde belirlenen azami akdi faiz oranı alınan kararlarla 1 Ocak 2017 (dün) itibariyle yüzde 1.84 seviyesine kadar düşürülmüştür. Bu oran bankacılık sektörünün uygulayabileceği azami oranı ifade etmekte olup bankalar bu orandan daha düşük oran uygulayabilecektir.

TÜKETİCİ KREDİSİ MENFAATİNİZE

Bankalar diğer ülkelerde olduğu gibi kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamalarının menfaatlerine olacağı değerlendirilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!