Memurların promosyon dosyası Cumhurbaşkanı’nda

Güncelleme Tarihi:

Memurların promosyon dosyası Cumhurbaşkanı’nda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 07:00

Memurların banka promosyonları için hazırlanan dosya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Memur-Sen Başkanı Başkanı Ali Yalçın promosyonla ilgili talepleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a aktardı.

Haberin Devamı

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul “Sadece bana her gün 50-60 şikayet geliyor. Tüm yöneticilerimizde durum böyle. Biz de gereğini yapmak zorundayız. Konuyla ilgili dosyayı sayın Cumhurbaşkanına ilettik” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki gün Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı kabul etti. Görüşme sonrası Memur-Sen’den yapılan açıklamada sözleşmeliler, meslek kanunu gibi konuların yanı sıra banka promosyonlarının da gündemde olduğu belirtildi. Açıklamada, “Yalçın, kamu görevlilerine uygulanan promosyon ödemelerinin artırılması konusunda merkezi bir düzenleme yapılması gerektiğini ve banka promosyon tutarlarının güncellenmesi talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardı” denildi.

CİDDİ TALEP VAR

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul bu konudaki taleplerini Hürriyet’e anlattı. Daha önce bankalarla yapılan sözleşmelerdeki rakamların 2 bin 700 gibi çok düşük düzeyde kaldığını belirten Tombul, “Ama mesela yakınlarda Adalet Bakanlığı 3 yıllığına 25 bin lira üzerinden bir anlaşma yaptı. Daha önceki rakamların ne kadar düşük kaldığı buradan da görülebilir” dedi. Banka promosyonlarının yenilenmesi için memurlardan ciddi bir talep geldiğini kaydeden Tombul şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Biz bu konuda taleplerimizi ilettik ve Cumhurbaşkanımıza bir dosya halinde sunduk. İstiyoruz ki geçmişteki anlaşmalarımızda kalan tutarlar için mahsuplaşma yapalım ve yeniden masaya oturalım. Adalet Bakanlığı’nın anlaşması bana kalırsa iyi bir başlangıç noktası olabilir. Hatta bir üniversite 41 bin 500 lira üzerinden anlaştı. Memurlar süreci çok yakından takip ediyor. Artık iletişim çok hızlı. Yapılan anlaşmaları birbirlerine gönderiyorlar ve haklı olarak ‘Bu enflasyon ortamında neden biz bu düşük rakamlara tabiyiz?’ diyorlar. Biz de bu haklı sorunun takipçisiyiz. Kesin olarak bu rakam olacak gibi bir dayatmamız yok, ama örneklere ve yaşanan enflasyona bağlı olarak bir güncelleme istiyoruz. Bu konuda yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Sürecin memurların taleplerini karşılaycak olumlu bir noktaya evrilebileceğini düşünüyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!