Makina ve robotlar sahnede

Güncelleme Tarihi:

Makina ve robotlar sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 21:27

Dünyanın en önemli endüstri zirveleri arasında yer alan 14. Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı TATEF, İstanbul Fuar Merkezi / Cnrexpo’da açıldı.

Haberin Devamı

Gören, algılayan makinelerin sergilendiği fuarda dev makineler yerli makine sektörünün ağırlığını ve gücünü yansıtırken, yakında adını çok daha sık duyacağımız “Mekatronik” çatısı altında toplanan nanoteknoloji, robotik sistemler ve inovatif projeler de görücüye çıktı. Tüm sanayi ürünlerinde kullanılan ileri teknoloji ürünü ve CNC tezgahlarla birlikte makinelerin şovu başladı. Çizgi izleyen robotlar, quadrokopter’ler, bomba imha eden robotlar, mini kaynak robotları gibi nanoteknolojik projeler de fuar ziyaretçileri ile buluşuyor.

Türkiye’nin konusundaki en önemli fuarı olan, dünyada da ilk beş büyük endüstri zirvesi arasında yer alan TATEF, E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. T.C. Ekonomi Bakanlığı Yurtdışı Alım Heyeti Programı desteğini de alan TATEF 2012; KOSGEB, Makine İmalatçıları Birliği (MİB), Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD), OAİB Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Makine Tanıtım Grubu, İzmir Ticaret Odası ve Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu tarafından destekleniyor.

Haberin Devamı

TATEF ile ilgili bilgi veren ITE GROUP / EUF Bölgesel Fuarlar direktörü Muharrem Tunca şöyle konuştu:“TATEF 2012 bu yıl 5 salonda ürün gruplarına göre ayrılmış olarak 60,000 m2 alanda gerçekleştiriliyor. 18 ayrı ülkeden 112’si yabancı olmak üzere toplam 391 kurum ve kuruluş ile 1.000’e yakın marka fuarda yer alıyor. Başlıca CNC tezgahlar, sac işleme, pres teknolojileri, kesim tezgahları ve teknolojileri, takımlar, hammadde, ölçme ve test cihazları ve otomasyon yer alıyor. Bu yıl ilk defa Mekatronik Avrasya Özel Bölümü adı altında nanoteknoloji, robotik sistemler ve inovatif projeler de TATEF’de görücüye çıkıyor. Dünya teknoloji konusunda hızla ilerliyor, biz de makine sektörünün kalbi olan endüstriyel otomasyon ürünlerini özel bir bölümde tüm izleyenlere aktarmayı hedefliyoruz” diyor.

TATEF Fuarının açılışında konuşan OAIB Makine İhracatçıları Birliği Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran Türk makine sektörünün 2012 yılı ocak eylül ayları arasında 10.4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu yıl makine sektörü olarak 13-14 milyar dolar aralığında ihracat gerçekleştirmeyi bekliyoruz dedi.

Haberin Devamı

Yine açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan 2023 hedefi olan 500 milyar dolar ihracat rakamında makine sektörünün 100 milyar dolar alması hedefini yakalayabilmeleri için katma değeri yüksek ürünlerin imalatına ve ar-ge çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Makine Sektörü ile ilgili bilgi veren Makine İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öksüzömer de dünyaya katma değeri daha yüksek makine satacaklarını, son 15 yılda sektörün sağladığı gelişmenin küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu belirtti. Öksüzömer sözlerine şu şekilde devam etti: “ Makine İmalatında Avrupa altıncısı, asırlık firmaların rekabet ettiği takım tezgahlarında dünyanın 15. Büyük imalatçı ve ihracatçısıyız.2023 yılına kadar bu konumumuzu daha da güçlendirip, Avrupa makine ihracatında daha etkin konuma gelmeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

TATEF 07 Ekim’e kadar 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!