Madencilik için ayrı bakanlık

Güncelleme Tarihi:

Madencilik için ayrı bakanlık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 22:47

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Enerji Bakanlığı’ndan bağımsız Madencilik Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini belirterek, “Müsteşarlık kurulması halinde ise Enerji Bakanlığı’ndan bağımsız, Başbakanlık bünyesinde kurulması halinde madenciliğe katkısı büyük olur. Bu ayrım, ‘Enerji’ ve ‘Tabii Kaynaklar’ olarak da olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Bu öneriyi önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu’nda gündeme getireceğini belirten Alaboyun, şunları söyledi: “Başbakanımızı ziyaretimizde de kendisine bu görüşümü iletmiştim, sanıyorum kendisinin kafasında da bir Madencilik Bakanlığı var. Zaten kömür dışındaki madenlerin çoğu Enerji Bakanlığı ile ilgisi olmayan madenler. İş sağlığı güvenliği açısından kömür kanunu çıkartılması şart. Enerji Bakanlığının toplam kurumlarının yarısı madencilikte. Bunu ayırmakta fayda var. Çünkü bakanlık çok büyük olduğu için gelen bakan arkadaşlarımız kendi uzmanlık alanlarına konsantre oluyorlar. Ben de kısa süre içinde biraz daha madeni ön plana çıkartıp madencilikle ilgili flu resmi Bakanlar Kurulunda netleştirmek istiyorum.”

CİZRE’DE KESİNTİ YOK
Alıboyun, Soma davasında yargılanan bazı bürokratların terfi ettiği savlarına ilişkin olarak ise, “Bu kişiler tutuklu değil, haklarında isnatlar var, kamu görevleri devam ediyor, her ikisi de amirinin emekli olması nedeniyle bu görevlere vekaleten bakıyor, görevde yükselme ve makam yok, yargı kararı çıkarsa gereği yapılır” açıklamasını yaptı. Cizre’deki elektrik kesintisine ilişkin de konuşan Alaboyun, “Cizre içinde ufak çaplı trafolar tahrip edilmiş olabilir. Ancak Cizre’ye giden elektrik aktif ve trafolarımız faaliyette. Yani iletim hatlarımızdan yana bir sıkıntı da yok, operasyondan ötürü bilinçli bir elektrik kesintisi de. Böyle bir sıkıntıya ilişkin bize intikel eden bir şey de yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!