Lüksün devleri Taksim’e geliyor

Güncelleme Tarihi:

Lüksün devleri  Taksim’e geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 22:04

Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Taksim 360 projesi, teslime sayılı günler kala dünya markalarının da radarına girdi. Hermes ve Alain Ducasse, Taksim 360 projesinde mağaza açacak. 15.3 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli iki lüks markasından biri olarak kabul edilen Hermes’in beşinci kuşak yöneticisi Simon Xavier Guerrand-Hermes aynı zamanda projeden de daire sahibi oldu

Haberin Devamı

Taksim 360’ı yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Xavier Hermes, projenin tamamlanmasından sonra Hermes’in bölgede mağaza açması için iyi niyet anlaşması imzaladı. Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mert Çalık, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başdanışmanı, Türkiye’nin Paris eski Büyükelçisi Hakkı Akil’in de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Hermes, “İlk ziyaretimden sonra dünyanın başka metropollerinde başka projeleri de inceledim. Ancak Taksim 360, hem sunduğu olanaklar hem de yüzlerce yıllık tarihi mirasıyla çok farklı. Burada şehrin merkezinde keyifli ve konforlu bir yaşam sürmek mümkün. Bu nedenle ev satın almaya karar verdim. İstanbul’un kalbinde lüks bir perakende merkezi olacağına inancım dolayısıyla da Hermes’in burada mağaza açması için gerekli niyet anlaşmalarını yaptık” dedi.

Lüksün devleri  Taksim’e geliyor


RESTORANLAR DA GELİYOR

Taksim’deki proje sadece lüks markaların değil, yeme-içme markalarının da radarında. Fransız mutfağını dünyaya açan ‘Şeflerin Şefi’ olarak bilinen, 3 Michelin Yıldızı’na sahip Alain Ducasse da Taksim 360 ziyaretinin ardından proje içinde bir restoran açmaya karar verdiğini açıkladı. Paris’ten Tokyo’ya Alain Ducasse restoranlarının global yatırımcısı konumunda bulunan Amerikalı iş adamı NJK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Kazeminy de proje ofisini ziyaret etti. Taksim 360’ın merkezinde yer alacak Alain Ducasse restoranı için imza atan Kazeminy, Türkiye pazarına Taksim 360 projesiyle girmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Lüksün devleri  Taksim’e geliyor


Amerikalı ünlü iş adamı Nasser Kazeminy, “Projeyi inceledik, çok beğendik. Yerinde görmek için de İstanbul’a geldik. Taksim 360 kısa zamanda İstanbul’un tam kalbinde lüks bir destinasyon olacağına inancımız tam. Tarihi mekânda İstanbul’u her yönüyle yaşatıyor olması ve de Çalık Grubu’nun güvencesinde geliştirilmesi yatırım kararımızda etkili oldu. Böylece Alain Ducasse restoranlarını sekizinci ülke olan Türkiye’ye getirecek imzayı attık” şeklinde konuştu. Fransız mutfağının yıldız ismi Alain Ducasse restoranları, Monako, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya, Çin ve Katar’la birlikte restoran zincirini genişleteceği sekizinci ülke olarak Türkiye’yi seçmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!