Lufthansa'dan grev adımı! İyileştirme yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Lufthansadan grev adımı İyileştirme yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2022 08:20

Lufthansa pilotları istedikleri zammı alamayınca grev haklarını yeniden kullanma kararı aldı. Lutfhansa ise bu durum karşısında sendikaya iyileştirme teklifi sunacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Lufthansa'da uçuşlar pilotların istedikleri zamlar nedeniyle sekteye uğruyor. Lufthansa ve pilotlar arasındaki ücret anlaşmazlığı yolcuları mağdur etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü greve giden ve  800'den fazla uçuşun iptaline neden olan Lufthansa pilotları, ücret konusunda anlaşma çıkmazsa yeniden greve gitme kararı aldılar.

VC sendikasına üye 5 bin pilotun Çarşamba ve Perşembe günü grev gerçekleştireceği duyuruldu.

KARGO UÇAKLARI 3 GÜN ÇALIŞMAYACAK

Kargo uçaklarının pilotları da greve gitme kararı aldı ve Çarşamba'dan Cuma'ya kadar uçuş gerçekleştirmeyeceklerini belirttiler.

OTOMATİK ZAM İSTİYORLAR

Pilotların bağlı olduğu VC sendikası bu yıl için yüzde 5,5 ücret artışı ve sonrasında da enflasyon oranında otomatik artış talep ediyorlar.

Haberin Devamı

LUFTHANSA'DAN ÇAĞRI GELDİ

Lufthansa yönetimi grevlerin devam etmesi endişesinden dolayı bugün sendikaya iyileştirilmiş bir teklif sunulacağını ve müzakerelerin devam edeceğini açıkladı.

Lutfhansa yönetimi ayrıca pilotların greve gitmesi halinde şirketin kriz masasının kurulacağı ve saat 13:00'a kadar hangi uçuşların iptal edileceğine yönelik karar verileceğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!