Kurumlar vergisi ve MTV'de yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Kurumlar vergisi ve MTVde yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2023 13:12

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

Haberin Devamı

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

EK MTV TÜM ARAÇLARA UYGULANACAK

2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması farketmeksizin, tüm araçlara uygulanacak.

"DEPREM SONRASI EKONOMİK TEDBİR ZARURİ OLMUŞTUR"

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından yapılan çalışmaları hatırlatarak, konuyla ilgili yasal düzenlemelerin sonucunda ortaya çıkan maliyetlere de dikkat çeken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Bu ekonomik maliyetlerin büyüklüğü düşünüldüğünde, ülkemiz bütçesinin ilave finansman ihtiyacına açıkça ihtiyaç duyulduğu ve bu ilave finansmanı karşılamak amacıyla bazı ekonomik tedbirlerin alınması gerektiği ortadadır. Hazırladığımız 17 maddelik yasa teklifimizle kurumlar vergisinde ve motorlu taşıtlar vergisinde yeni düzenlemeler yapıyoruz. Ve vergi kanunlarımızda yer alan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz. Ayrıca, vergi kanunlarında yer alan bazı maktu vergi tutarlarının, gayrisafi yurt içi hasıla içindeki paylarının azaldığını dikkate alarak, maktu tutarların güncellenmesine imkan verecek şekilde geçici düzenlemeleri öngörüyoruz. Bunlara ilave olarak, deprem afetleri nedeniyle ortaya çıkan ilave finansman ihtiyacının karşılanması ve hazine nakit rezervinin güçlü seviyeye tutulması amacıyla, 2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu kapsamında belirlenen net borç kullanımın tutarının artırılmasına yönelik düzenlemeleri de hayata geçirmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KURUMLAR VERGİSİNDE 5 PUAN ARTIŞ

2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltildi. Bu oran bankalar, finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için yüzde 30 olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!