Kriz geldi yasak aşk dönemi bitti

Güncelleme Tarihi:

Kriz geldi yasak aşk dönemi bitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 10:17

Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz pek çok alana olduğu gibi İtalyan erkeklerinin çapkınlıklarına da sekte vurdu.

Haberin Devamı

The Daily Beast haber sitesinin aktardığına göre;

İtalya'da Ağustos ayı eş ve ailelerini tatile yollayan İtalyan erkeklerinin çapkınlık ayı olarak bilinir.

Ailelerini deniz kenarı yerlere tatile yollayan ve kendileri iş gereği Roma'da kalan erkekler için metresleriyle rahat rahat vakit geçirebildikleri en uygun zamandır Ağustos ayı.

Yalan söylemeden, bahane uydurmadan ve yakalanma korkusu olmadan diledikleri gibi gezip tozarak yasak ilişkilerini yaşarlar. Müdavimi oldukları restoran çalışanları bile onları tanımazlıktan gelir.

Ama tüm bu bahsedilenler geride kaldı.

Tüm Avrupa'yı etkisi altına alan ekonomik kriz, pek çok şeyi olduğu gibi İtalya'da rutin haline gelen bu düzeni de yıkıp geçti.

İKİ HAYAT YAŞIYORLARDI

Yıllardır iki ayrı hayat yaşayan pek çok İtalyan erkeği karşı karşıya oldukları maddi sıkıntılar sebebiyle bu alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kaldılar.

İtalya'nın en ünlü kafelerinden biri olan Café Delle Belle Arti'de garson olarak çalışan Marco, bu değişikliğin en yakın tanıklarından birisi. Marco "Bir zamanlar yaz aylarında buraya gelen müşterilerimizin karı koca olmadıklarını bir bakışta anlardık. Artık o bahsettiğim yasak aşk yaşayan müşterilerimizden eser kalmadı. Aradaki ciddi farkı görmemek için kör olmak lazım. Müşteri profilimiz ve kafemizin ambiyansı tamamen değişti" sözleriyle son dönemde yaşanan değişikliği bize özetliyor.

Hükümetin kemer sıkma politikaları, zorlaşan vergilendirme koşulları her şey gibi yasak aşk hayatlarında da kesintiye gidilmesine sebep oldu.

Romantik bir tatil kaçamağına ait otel faturasını, iş harcamasıymış gibi gösterme taktiği artık çok geçmişte kaldı. Hatta ikinci bir eve sahip olan vatandaşlara uygulanan konut vergisi bile metreslerine ev açan İtalyan işadamlarının geri adım atmasıyla sonuçlandı.

Gerçek ismini malum sebeplerden ötürü vermek istemeyen 48 yaşında evli vergi avukatı Giancarlo, bu vergi uygulamasının mağdurlarından biri.
Söz konusu uygulama sonucunda gizli kaçamakları için kullandığı evini kapatmak zorunda kaldığını ve bunun da aşk hayatını mahvettiğini söyleyen Giancarlo, "Otel faturalarını gizlemenin yolunu bir türlü bulamadım. Kuytu köşelerde buluşmalar için de fazlasıyla yaşlıyım. Tüm bunlar evliliğim dışında yaşadığım ilişkimin sona ermesine yol açtı" diyor.
İtalyan psikolog Florinda Bruccoleri de son günlerde blog'unda yazdığı yazıyla bu konuyu ele alanlardan.
Bruccoleri, ekonomik zorlukların evli erkeklerin kafalarını boşalmak için yaşadığı yaşak ilişkileri de en az evlilikler kadar stresli bir hale soktuğunu söylüyor.

İtalyan Panorama Dergisi de attığı "Aşıklar bile krizde" manşetiyle bu duruma değinenlerden.

Haberin Devamı

EN SADAKATSİZ İTALYANLAR SEÇİLDİ

Geçen ay Fransa'da yayınlanan anket sonuçları dünyanın en sadakatsiz insanlarının İtalyanlar olduğunu ortaya koydu. Fransa ve İtalya'nın 2'nci ve 3'üncü sırada yer aldığı ankette, ABD ise 17'nci sırada yer aldı.

Bu anket sonuçları neden böyle bir makalenin kaleme alındığını da açıklar nitelikte.

Yine İtalyanları konu alan bir başka araştırmaya göre erkeklerin yüzde 55'i kadınların ise yüzde 42'si eşini aldatıyor. Ya da geçmişte aldatmış.

Ankette, bu aldatmaların en fazla 40 ile 50 yaş arası kişiler tarafından gerçekleştirildiği ve yüzde 60'ının eşlerini iş ortamından kişilerle aldattığı bilgisi yer alıyor.

En sadakatsiz ülke seçilen İtalya'nın en sadakatsiz şehri ise Milano. Milano'yu sırasıyla Roma ve Bolonya takip ediyor.

Yine aynı ankette eşlerini aldatan kişilerin en çok cep telefonu mesajlarından yakalandığı belirtiliyor. Ama bu yakalanmaların hepsi ayrılıkla sonuçlanmıyor.

İtalya'da boşanma avukatı olan Gian Ettore Gassani, aldatmanın İtalya'da artık bir trajedi olarak değerlendirilmediğini ve pek çok kişi tarafından doğal karşılandığını söylüyor. Gassani, gerçekleşen boşanmaların yalnızca yüzde 40'ının aldatma sebebiyle gerçekleştiğini söylüyor ve ekliyor "İçinde bulunduğumuz bu ekonomik koşullarda kim bekar olmaya cesaret edebilir ki".


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!