Kripto paralarda sert gerileme

Güncelleme Tarihi:

Kripto paralarda sert gerileme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 07:00

Yatırımcılar yükselen dolarla birlikte, kripto paralar başta olmak üzere riskli varlıklardan kaçışı sürdürüyor. Bu kaçışla birlikte, Bitcoin önceki gün yüzde 5’e varan düşüşle 18 bin 933 dolar seviyesine kadar geriledi.

Haberin Devamı

Güçlü doların etkisiyle hızlı bir düşüş sergileyen Bitcoin, sabah saatlerinde ise 18 bin 700 dolar seviyesinin altını test etti. Bitcoin’in geldiği seviye, 13 Temmuz’dan bu yana en düşük seviye olarak dikkat çekti. Uzmanlar satış baskısının devam etmesi halinde, Bitcoin’in 17 bin 500 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini belirtiyor. Çarşamba günü itibarıyla, kripto para piyasasının değeri 1 trilyon doların altına inerek, 941 milyar dolar seviyesine geriledi. Hafta başında Rusya’nın Kuzey Akım 1’i belirsiz bir süreyle kapatacağına dair açıklamaları, mevcut enerji krizini derinleştirirken, risk iştahı da bu süreçten olumsuz etkilendi. Resesyon beklentileriyle birlikte yatırımcıların risk iştahındaki düşüş belirginleşti.

KPMG RAPORU

Yatırımcıların riskli varlıklardan kaçışı, Bitcoin dışında kripto piyasası genelinde de sert düşüşlere yol açtı. Ethereum ve Dogecoin’deki düşüş, Bitcoin’i de geride bıraktı ve yüzde 8’in de üzerine çıktı. Ethereum’daki düşüş, merakla beklenen Merge güncellemesi öncesinde geldi. Ethereum ağı için önemli olan taşıyan Merge güncellemesinin entegrasyon adımı Bellatrix, kripto paralar arasında en büyük ve en karışık sayılabilecek güncellemelerden biri olarak görülüyor. Güncellemenin 15 Eylül’de hayata geçmesi bekleniyor. Öte yandan, ABD’de KPMG‘nin yayınladığı bir rapora göre, kripto para yatırımlarının önümüzdeki aylarda daha da azalması bekleniyor. Kripto para yatırımları azalsa da yatırımcıların NFT’lere ilgisinin sürebileceğine dikkat çekilirken; blok zincirin de öne çıkacağı tahmin ediliyor. Kripto paralarda düşüş sürerken, hafta başında Rusya’dan gelen haberler kripto para piyasası için dikkat çekici olmuştu. Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, kripto paralara ilişkin ‘uluslararası ticarette kullanılması mecburiyet’ yorumunu yaparken, regülasyon konusunda merkez bankasıyla fikir ayrılıkları yaşandığını belirtmişti. Moiseyev, Rus devlet kanalı Rossiya-24’e yaptığı açıklamada, “Planladığımız altyapı sınır ötesi transferler için katı olabilir. Bunun için bu transferleri önce yasallaştırmamız gerekiyor. Bir taraftan insanlara bu fırsatı vermemiz gerekirken, para aklama, uyuşturucuya yönelik ödemeler yapılmaması için de kontrol sahibi olmalıyız” değerlendirmesini yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!