‘Kredilerdeki hareketlendirme vaadi umut verici’

Güncelleme Tarihi:

‘Kredilerdeki hareketlendirme vaadi umut verici’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2023 07:00

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından paylaşılan yedi aylık makine imalat sanayi konsolide verilerine göre Türkiye’nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11.1 artarak 16.1 milyar dolar oldu.

Haberin Devamı

İç ve dış pazardaki daralmanın yanında temmuz itibarıyla ücret düzenlemeleri, akaryakıt fiyatları ve vergi artışları gibi yeni maliyetleri yönetmek zorunda olduklarını belirten Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu “Kurdaki nispi artışın ihracata olumlu etkisi kayıplarımızı henüz telafi edememiş olsa da yeni yatırımlara yönelik pozitif ayrımcılığın ve desteklerin süreceğine dair açıklamalar makine imalatçıları için önemli. Eximbank kredilerindeki göreli rahatlama ve Merkez Bankası’nın yatırım reeskont kredilerini yeniden hareketlendirme vaadi de ümit verici” dedi.

ORTA VE DOĞU AVRUPA’YI GÖZDEN KAÇIRAMAYIZ

Karavelioğlu şunları söyledi: “Bazı Avrupalı ülkeler ticaretin rotasını saptırarak ihracatlarını eski Sovyet ülkeleri üzerinden yapıyor. Giderek zorlaşan Rusya ihracatına alternatif olabileceğini düşündüğümüz Orta ve Doğu Avrupa için de gayretlerimizi artırıyoruz. Bu bölgenin yatırım fırsatları da sunduğuna inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!