Konya Şehir Hastanesi açılışa hazır

Güncelleme Tarihi:

Konya Şehir Hastanesi açılışa hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2020 14:25

YDA Group tarafından Kamu Özel Ortaklığı modeliyle yapımı tamamlanan Konya Şehir Hastanesi açılışa hazır. YDA Group Kamu Özel İşbirliği( PPP) Projeleri Genel Koordinatörü Necip Atay: “Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda özellikle son iki aydır gerçekten çok özverili bir çalışma yürütülüyor. İki aydır işletme personelimiz sahada, Sağlık Bakanlığımızla birlikte tüm hizmetlerin simülasyonu yapıldı ve başarıyla sonuçlandı, işletme personelimizle birlikte bizler eksiksiz olarak yarın hizmete açılacak şekilde hazırız. Bildiğimiz kadarıyla, şu anda Sağlık Bakanlığımızca gerekli son bürokratik işlemlerin de en kısa sürede tamamlanması için hızla çalışmalar devam ediyor. Özellikle içinde bulunduğumuz bugünlerde Konyamız için önemli bir ihtiyacı karşılayacak Konya Şehir Hastanesi’nin açılışı için büyük bir heyecanla gün sayıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Hayalim’ olarak nitelediği şehir hastanelerinden biri olan 1250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesi’nin  ilk etapta 862 yataklı kısmı hizmete açılacak.

“TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM, YARIN HİZMETE AÇILACAK ŞEKİLDE BİZLER HAZIRIZ”

Konya Şehir Hastanesi’nin 862 yataklı ilk etabı için 1 Temmuz tarihinden itibaren tüm hazırlıklarını tamamlayarak açılış için hazır olduklarını belirten Atay; ameliyathaneden radyolojiye laboratuvardan tüm teknik bölümlere kadar tıbbi cihazların da hastanede kurulumlarının yapıldığını, tüm personel alımlarının da tamamlandığını ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda iki aydır tüm testlerin yapıldığını ve başarıyla sonuçlandığını söyledi. Yapılan simülasyonlarda hastaların hastaneye geliş anından itibaren, karşılama, kayıt, muayene, tetkik, görüntüleme, yatış, acil ve yoğun bakım servisleri dahil hastanenin tüm birimleri uygulamalı olarak test edildiğini, yemekhaneden çamaşırhaneye kadar işletme birimlerinin de uygulamalarının yapıldığını söyleyen Atay şu bilgileri verdi: “838 yatak olarak inşaatına başlanan Konya şehir hastanesinin inşaat sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya ve çevresinin sağlık üssü olacak hastanenin yatak kapasitesinin arttırılarak 1250 yatağa çıkartılması talimatının ardından çalışmalarımıza bu yönde hız verdik.  Kapasite artışına konu olan Onkoloji ve KVC hastane bloklarının da betonarme, Cephe işleri ve Altyapı işleri tamamlandı. Bu iki bloğun inşaatlarının kalan kısımları hastane işleyişine hiçbir engel teşkil etmeyecek şekilde planladık, bu blokları da 2020 yılı sonuna kadar hızla tamamlamayı hedefliyoruz. Bizler açılış için yarına hazırız, tüm çalışmalarımız bitti. Hizmet vermeye başladığı ilk andan itibaren  Konya  Şehir Hastanesi’nin; hastalarımızın ve yakınlarının tüm konforu düşünülerek dizayn edilen hasta memnuniyeti odaklı bir hastane olduğu görülecektir. Elbette sadece hasta değil, özellikle sağlık çalışanlarımızın dinlenme ve sosyal alanları da mevcut. Modern tıpta tanı, tedavi ve hasta değerlendirmesinde gereksinim duyulan laboratuvar testleri;  Konya  Şehir Hastanesi’nin laboratuvarlarında,  son teknoloji cihazlar ve  deneyimli teknisyenler ile kullanışlı tasarıma sahip geniş fiziksel  ortamlarda  mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılacak bir yapıya sahip. Son teknoloji cihazlar ve yeterli alt yapı donanımına sahip olduğumuz için geçmişte uzun bekleme süreleri olan MR ve tomografi gibi tetkikler için bekleme süresini üç gün ve altına çekiyoruz. Çağrı bazlı hizmetlere ilişkin çağrı alma, belirli sınırlar dahilinde çözüm getirme ve yönlendirme 7/24 Yardım Masası ile takip edilecek. ”

Konya Şehir Hastanesi açılışa hazır

Haberin Devamı

TAM DONANIMLI MODERN SAĞLIK ÜSSÜ

Haberin Devamı

Konya ve çevresine hizmet verecek bir sağlık üssü olarak planlanan Konya Şehir Hastanesi 420 bin m2 kapalı alana sahip, 278 poliklinik, 609 hasta yatağı, 130 yoğun bakım , 10 KVC yoğun bakım, 48 Yeni Doğan Yoğun Bakım , 14 adet tek kişilik doğumhane, 12 Perinatal Servis, 19 Tutuklu Servisi, 3 İyot Tedavi Birimi , 17 Yanık Merkezi olmak üzere 416 yatak kadın doğum ve çocuk 433  yatak genel hastane olarak hizmete açılacak.

 Hastanede yataklı servisler dışında 32 genel, 12 gün, 2 sezeryan, 2 tüp bebek ve 1 yanık olmak üzere toplam 49 ameliyathane, endoskopi birimi, nükleer tıp birimi, meme mükemmeliyet merkezi, fizyoterapi birimi, hemodiyaliz ünitesi, sağlık kurulu ve kapsamlı bir radyoloji birimi mevcut. Yıl sonunda açılacak 187 yataklı Onkoloji Hastanesi ve 201 yataklı KVC hastanesi ile toplam yatak sayısı 1250 yatak sayısına ulaşacak. Onkoloji hastanesi ile birlikte radyoterapi ve kemoterapi bölümleri de hastalara üstün teknolojili cihazlar ile şifa sunmaya başlayacak.

Konya Şehir Hastanesi açılışa hazır
2800 araçlık otoparkı, beş yıldızlı otel konforunda tasarlanmış, modern mimarisi ve akıllı bina özellikleriyle dikkat çeken Konya Şehir Hastanesi'nde her hasta ve hasta yakını hastaneye adım attığı andan itibaren eğitimli ve güler yüzlü Hasta Yönlendirme ve Refakat Hizmetleri personeli tarafından karşılanacak.

BAKMADAN GEÇME!