Beşinci fabrika için düğmeye bastı

Güncelleme Tarihi:

Beşinci fabrika için düğmeye bastı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 15:22

TÜRKİYE’nin en büyük ‘beton santralı’ üreticisi Elkon’un sahibi Mustafa Alpagut, Çerkezköy’de beşinci ‘makine üreten’ fabrika yatırımına yakında başlayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Münih’te inşaat makinaları sektörünün en büyük fuarı olan Bauma Fuarı’nda katılan ve ‘dev sanayi ürünlerini’ sergileyen Alpagut, beşinci fabrikanın ‘beton paerke makineleri’ üreteceğini söyledi. “Elkon olarak fuarda sergilediğimiz üç adet Beton Santrali büyük beğeni topladı. Ürünlerimizdeki yeniliklerin de etkisiyle; Almanya, Şili, Peru, Çek Cumhuriyeti gibi yeni pazarlardan da sipariş alarak ihracat yaptığımız ülke sayısını 110’a çıkarmayı başardık. GÜney Amerika’da, beton santralında iddialı olan İspanyolları fena eziyoruz” dedi. 

Kendileri için en büyük pazarın Rusya olduğunu anlatan Alpagut, şöyle konuştu: “Stratejik problemler ve çatışmalar dolayısıyla, Rusya, Irak, Libya, Suriye gibi ülkelere azalan ihracatımızı Avrupa ve Latin Amerika ülkeleri ile kapatıyoruz. Bir taraftan da fabrikalarımızdaki teknolojik yeniliklerle Avrupalı rakiplerimizden üstün olduğumuzu dosta düşmana gösteriyoruz. 2017 yılı içerisinde, inşaat sektörü için yeni makineler üretecek bir fabrika için de yatırım planlaması içindeyiz. Çerkezköy’de arsası alınmış olan projenin hazırlıkları sürüyor.”

 

BAKMADAN GEÇME!