Yatırım bulma konusunda 6 önemli tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Yatırım bulma konusunda 6 önemli tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 15:41

Bir iş fikriniz var ancak doğru yatırımı bulma konusunda endişeleniyorsanız dünyaca ünlü girişimcilerden size özel 6 tavsiyeyi mutlaka okuyun.

Haberin Devamı

 Dünya genelinde girişimciliğin yaygınlaşmasıyla birlikte yatırım olanakları ve yatırım yöntemleri de değişim göstermeye başladı. Melek yatırımcılarından risk sermayedarlarına kadar birçok alanda önde gelen yatırımlarıyla adından söz ettiren isimler aldıkları tüyolara göre hareket ediyor ve yatırımlarını doğru yönlendirerek olası risklerden de etkilenmiyor.

İŞTE DİKKATE DEĞER YATIRIM BULMA ÖNERİLERİ;

1. ARAŞTIRMACI OLUN VE DEVLET TEŞVİKLERİNİ İNCELEYİN

ABD'nin en ünlü yatırımcılarından olan Warren Buffet, yatırım yapanlara her zaman verdiği tavsiyelerle ünlü. Yatırım yapmak isteyenlere ve girişimcilere kendi hayat hikayesinden örnekler veren ünlü yatırımcı, yatırım olanakları için girişimcilerin araştırmacı olmaları ve sürekli okumaları gerektiğinin altını çiziyor. Yatırım zamanı konusunda belirli bir dönemi beklememek gerektiği ve her zamanın kendine göre değişen dinamikleri olduğunu vurguluyor. AR-GE, KOSGEB ve TÜBİTAK gibi devlet destekli teşvikleri inceleyin ve size uygun olanını seçerek yola koyulun.

Haberin Devamı

Yatırım bulma konusunda 6 önemli tavsiye

2. KENDİ GÖRÜŞLERİNİZE ÖNEM VERİN

Ünlü yatırımcı Ray Dalio ise önemli bir yatırım şirketinin kurucusu olarak uzman görüşleriyle değil kendi görüşleriyle yatırım olanaklarına yönelenlerin daha başarılı olacağı yönünde. Birçok mentorun kapısını aşındıran genç girişimcilere kendi düşüncelerine ve içgüdülerine güvenerek projeleriyle alakalı en doğru yatırım fikrini bulabileceklerini belirtiyor.

3. FAİZİ DÜŞÜK NAKDE YÖNELİN

Landmark Theatre ve Magnolia Pictures'ın sahibi başarılı yatırımcı Mark Cuban'a göre kullanımı kolay olan faizi düşük nakit parayla yatırım yapmanın en avantajlı yol olduğuna işaret ediyor. Bankaların girişimciler için pek çok düşük faizli nakit kredisi olanağı olduğunu söyleyen Cuban, risk almak ve güçlü olmanın bu süreci iyi yönetmede önemli olduğunu vurguluyor.

4. NETWORK GELİŞTİRİN VE MELEK YATIRIMCINIZA ULAŞIN

Haberin Devamı

Doğru melek yatırımcıya ulaşmanın yolu doğru kişileri tanımaktan geçer. Başarılı yatırımlarla adından söz ettiren insanların ilgisini çekmek ve size öncelik sağlaması için aracı olacak insanlar bulmanız iyi bir network kurmaktan ve iş fikrinizi tüm cesaretinizle onlara aktarmaktan geçiyor.

5. KİMİN SİZE UYGUN OLDUĞUNU BİLİN

Bir yatırımcı ararken kimin sizin projenizle ilgileneceğini çok iyi belirlemeniz gerekir. Böylece yatırımcı ister melek yatırımcı olun ister aileden birisi, önemli olan sizin iş fikrinize sizin inandığınız kadar inanması. Projenize ve sonuçlarına sizin kadar inanan biri size yatırım yapma konusunda da cömert davranır.

6. KULUÇKA MERKEZLERİNE BAŞVURU YAPIN

Haberin Devamı

Kuluçka merkezlerine başvuru yaparak yatırım konusunda uzmanlaşmış kişilere projenizi sunun ve sermaye, pazarlama ve yönetim konusunda birçok altyapı desteğine sahip olun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!