Girişimcilerin sık yaşadığı sorunlar

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilerin sık yaşadığı sorunlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 12:36

Kendi işinizi kurmak harika bir fikir olabilir ancak bu yolda ilerlerken bazı sorunlara karşı da hazırlıklı olmanızda fayda var. İşte girişimcilerin en sık yaşadığı 5 sorun...

Haberin Devamı

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde girişimcilik sürekli yükselen alanlardan birisi konumunda. Kendi işini kurmak isteyen veya işini geliştirmeyi hedefleyen girişimciler birtakım sorunlarla da karşılaşabiliyor. Bu sorunların giderilmesi girişimcilerin iş dünyasından önde olmasını sağlıyor.

Sermaye ve Finans Sorunları

Girişimcilerin genel olarak odaklandığı konu iş fikirleri ve işin uygulanması oluyor. Bu, girişimcilerin çok iyi ürünler ve hizmetler geliştirmesini sağlayabilir. Ancak karşılaşılan sorunların başında fikri uygulamaya koyacak finansal konularda yaşanan problemler geliyor. İyi bir pazar analizi yapılmadığı zaman satış işlemleri de gerçekleşemiyor. Yeni bir fikir bulan ve bunu uygulamak isteyen girişimcilerin iktisadi konularda kaynak yaratması, mentor, hibe gibi destekleri alması gerekiyor. Gerekli finans kaynağına sahip olamayan girişimciler aşırı borçlanma yolunu tercih ederek piyasadan tamamen silinebiliyor.

Haberin Devamı

Doğru Yatırımcıyı Bulamamak

İş fikirlerinin uygulanması için doğru pazara açılmak ve yatırımcılara yönelmek gerekiyor. Girişimin başarılı olabilmesi için doğru yatırımcının bulunması çok önemli. Girişimciler özel veya devlet desteği alamadığı zaman yatırım alanlarını genişletemiyor ve bu yüzden uygulamada başarısız olunabiliyor.

Teknolojik Yetersizlikler

Üretim, günümüzde her alanda gerekli olan bir aşama. Teknolojik olarak yeterli imkanlara sahip olamayan girişimciler, istedikleri kadar ürünü piyasaya sunamayabiliyor. Piyasada söz sahibi olabilmek için de seri üretime geçilmesi söz konusu. Çoğu girişimci yeterli teknik donanıma sahip olamadığı için bu konuda sorunlar yaşıyor.

Bilgi ve Tecrübe Eksikliği

Girişimcilik hızla gelişen bir ekosistem olmasına rağmen bu konuda gerekli bilgilerin alınabileceği kurum sayısı oldukça az. Seminer, eğitimler ve staj gibi olanaklarla girişimciler için çeşitli dersler verilse de bunlar yeterli olmuyor. Gerekli bilgiyi alamayan ve tecrübesiz bir şekilde sahaya atılan girişimciler, sektörün içerisinde kaybolabiliyor.

Haksız Rekabet

Haberin Devamı

Büyük şirketlerden sıyrılarak önemli yerlere gelmek zor olabiliyor. Bunun yanı sıra ekonomik, sosyal ve politik nedenlerden dolayı küçük girişimcilerin önünün kesilmesi de mümkün. Bu durum girişimcilerin piyasadan çekinmesine ve psikolojik olarak da kötü sonuçların doğmasına yol açabiliyor. Reklam ve tanıtımını yetersiz yapan, gerekli iş ağlarını (network) kuramayan genç girişimciler, fikirlerinin hayata geçememesi tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!