Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Önal: Batık bankalar reçeteye uymadı

DEVLET Bakanı Recep Önal, el konulan beş bankanın, kendilerine verilen süre içinde üzerlerine düşeni yapmadıklarını bildirdi. Recep Önal, sözkonusu bankalara, ‘‘sermayenin arttırılması, kredi portföyünün çeşitlendirilmesi, sermayedar gruba kaynak kullandırılmaması, risklerin makul seviyelere çekilmesi’’ için süre verildiğini, ancak bu süre içinde bankaların gerekli düzenlemeleri yapmadığını belirtti. FP Milletvekili Salih Kapusuz'un, soru önergesini yanıtlayan Önal, sorunlu bankaların rehabilitasyonu amacıyla yapılacak kapsamlı bir bankacılık operasyonunun başarılı olabilmesi için, ekonominin istikrar içinde olması ve sağlam bir hukuki altyapının oluşturulması gerektiğini söyledi.

BM'nin Yaşlılar Ödülü

BİRLEŞMİŞ Milletler ve Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'nin (İPRA) birlikte düzenledikleri ‘‘1999: Yaşlılar Yılı Ödülü’’, Koç Allianz Hayat Sigorta'ya yaşlılıkla ilgili bir kampanya hazırlayan Global Tanıtım'a verildi. ‘‘Yaşlanmak, ihtiyarlamak değildir’’ sloganıyla hazırlanan kampanya, ‘‘Her Mevsim Bahar’’ isimli belgesel ile ‘‘Zamanın İzleri’’ fotoğraf sergisi ile dikkat çekmişti.

Mavi Akım hattı ilerliyor

DOĞALGAZ ihtiyacını karşılaması öngörülen Mavi Akım Projesi ilerliyor. Ankara'nın Haymana ilçesindeki şantiyenin döşediği boru hattı 60 kilometreyi buldu. Projenin Samsun-Ankara arasındaki kısmını gerçekleştiren OHS konsorsiyumunun Genel Koordinatörü Aslan Kaya, projenin 40-50 kilometrelik güzergahın da kanallarının açıldığını bildirdi. 2001 Şubat ayında bitirilmesi hedeflenen projenin müteahhitliğini, Rus Gazprom'un ana inşaat şirketi Stroytransgaz ile Hazinedaroğlu ve Öztaş yürütüyor.

Havada evlilik hızlandı

AVUSTURYA Havayolları, 26 Marttan itibaren Swiss Port Grubu'ndan ayrılarak, Lufthansa Alman Havayolları'nın da bağlı olduğu Star Alliance Grubu'na geçiyor. Swiss Air, Sabena, Delta Havayolları gibi havayolu şirketlerinin üyesi olduğu Swiss Port Grubu'ndan ayrılan Avusturya Havayolları, 17 Mayıs 1997 tarihinde kurulan ve dünyanın önemli havayollarından bazılarını biraraya getiren Star Alliance Grubu bünyesine katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!