Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Capital'den 2000 yılı vergi rehberi

AYLIK ekonomi dergisi Capital, Ocak 2000 sayısıyla birlikte dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Arthur Andersen'in hazırladığı dev bir kitap veriyor. ‘‘2000 Vergi Rehberi’’ adlı bu kitap, işadamından ev sahibine, küçük girişimciden yöneticiye herkesin yıl boyunca başucu kaynağı olacak. Kitapta, vergiyle ilgili bütün hesaplamalar, örnekler ve açıklamalı tablolarla ortaya konuluyor. Kitaptaki bazı başlıklar şöyle: ‘‘Gelir Vergisi'nde neler değişti? 1999 yılı gelirleri için neler yapılacak? 2000 yılı gelirlerine uygulanacak tarifeler. Gayrimenkul gelirleri nasıl vergilendirilecek? Hisse senedi ve menkul gelirlerinde vergilendirmede izlenecek yöntemler, özel hesaplar. Kurumlar Vergisi mükelleflerini 2000'de neler bekliyor? Katma Değer Vergisi2ndeki en son uygulamaların analizi. Teşvik mevzuatında öngörülen destek unsurları. Deprem vergileriyle ilgili özel bir bölüm. Ay ay 2000 yılı vergi takvimi.’’

Sanayiye TTGV'den 70 milyon dolar

TÜRK sanayinin teknoloji geliştirme faaliyetlerini desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), teknoloji geliştirme projelerine finansal destek sağlıyor. 1991 yılından bu yana toplam 180 projeye 70 milyon dolar destek sağlayan TTGV, teknoloji geliştirme projelerinin maliyetlerinin yüzde 50'sini üstleniyor. TTGV'nin hem Dış Ticaret, hem de Hazine Müsteşarlığı kanalıyla Dünya Bankası'ndan sağladığı fonlarla dolar bazında verilen desteğin süresi, projenin başlangıcından itibaren 3 yılı ödemesiz, 3 yılı geri ödemeli olmak üzere 6 yıla ulaşıyor.

Bio Shout ile ütü kabusuna son

JOHNSON Wax, yeni ürünü Bio Shout Ütü Spreyi ile ev hanımlarının korkulu rüyası ütüyü sorun olmak çıkarıyor. Modern bir kola olan ütü spreyi, ütünün kumaş üzerinde kaymasına yardımcı olarak, en zor kırışıklıkları bile kolayca açıyor. Sprey ayrıca özel formülüyle ütünün etkisinin de kalıcı olmasını sağlıyor.

ECA Mix 2000 ile yüzde 50 su tasarrufu

ECA, basınca dayanıklı element teknolojisiyle ürettiği Mix 2000 serisini piyasaya sundu. Estetik ve ergonomik dizaynı ile dikkat çeken yeni serinin en büyük özelliğinin yüzde 50 su tasarrufu sağlaması olduğu belirtildi. Binalarda hidrofor kullanımı sonucu oluşan yüksek basınç nedeniyle üst katlara yeterli miktarda su ulaşamaması sorunu, yeni seride lavabo ve tek gövde eviye bataryalarında kullanılan özel teknoloji ile çözüme ulaştırılıyor.

Tefal'den rondo kampanyası

KADINLARIN mutfaktaki dostu Tefal, çok işlevli robotları Ronda'lar için Tefal Shop'larda hem indirim hem de taksit kampanyası başlattı. İki ay sürecek olan kampanyanın amacı her mutfak bir Rondo girmesini sağlamak. Soğandan maydonoza, domatesten sarımsağa kadar her türlü doğrama fonksiyonları ile oldukça pratik olan Rondolar ile bebek maması ve mayonez de çok kolay hazırlanabiliyor.

TEB halka açılıyor

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB) halka açılmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. TEB, 4.9 trilyon lira nominal değerdeki hisselerini halka arz edecek olan TEB, sermayesini de 22 trilyon liradan 24.5 trilyon liraya çıkarıyor. Banka'dan yapılan açıklamaya göre; TEB, sermaye artırımı sırasında mevcut ortaklarının kısıtlanan rüçhan haklarını temsil eden hisse senetlerini halka arz edecek. Artırılan sermayeyi temsil eden hisse senetlerinin yanısıra TEB Mali Yatırımlar A.Ş.'nin portföyünde bulunan 2.4 trilyon lira nominal değerli hisse senetlerini de halka arz edecek.''

Tansaş'tan iki yeni mağaza

TANSAŞ İstanbul'da 2 yeni mağaza açacak. Tansaş'tan yapılan açıklamada, 115'inci mağazanın İstanbul Bayrampaşa'da bugün, 116'ncı mağazanın da 24 Ocak'ta Koşuyolu-Kadıköy'de hizmete gireceği belirtildi. Bu arada, TANSAŞ, 21-23 Ocak tarihleri arasında tüm mağazalarında 11 üründe indirim kampanyası başlatacak. 21-30 Ocak tarihleri arasında ‘‘TANSAŞ varken kim korkar gripten’’ adı altında yeni bir kampanya düzenlendiği, bitki çayları, sebze ve meyvede yüzde 35'e varan idirim yapılacağı kaydedildi.

Citibank'ın yatırım semineri

CİTİBANK'ın yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla düzenlediği ‘‘Yatırım Semineri’’ne katılan eski Merkez Bankası Başkanı Rüşdü Saraçoğlu, eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi, 2010 Türkiye'si konusunda öngörüde bulundular. Programın uygulanmasında tarım reformu ve popülist politikayı Türkiye'nin ‘‘yumuşak karnı’’ olarak tanımlayan Eğilmez, ‘‘İyimser senaryoya göre, 2010 Türkiye'sinde nüfus 75 milyon, milli gelir 620 milyar dolar, kişi başına milli gelir 8 bin 245 dolar ve enflasyon da yüzde 1 olabilir’’ dedi. 2010 yılı Türkiye'si için temkinli konuşan Rüşdü Saraçoğlu ise ‘‘Bu programın başarıya ulaşması için çok erken. Birden bire aşırı iyimserliğe kapılmayalım’’ dedi.

Daewoo için, Sanko Boronkay işbirliği

GAZİANTEPLİ tekstil firması Sanko, Boronkay ile işbirliği yaparak otomotiv sektörüne girdi. Sanko ve Boronkay işbirliği ile kurulan Sanko Otomotiv, Güne Koreli otomotiv firması Daewoo ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Sanko Holding, geçen yıl Daewoo iş makineleri, forklift ve ağır hizmet tipi kamyon distirbütörlüğünü almıştı. Sanko Otomotiv, Daewoo'yu, üç yıl içinde Türkiye'nin ilk on markası içine sokmayı hedefliyor. Merkezi Gaziantep'te bulunan 32 şirketli Sanko Holding'in cirosu 1 milyar doları aşıyor. Grupta, 10 bin kişi çalışıyor.

Türk-Fransız İş Konseyi Paris'te

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Fransız İş Konseyi'nin 2000 yılı ortak toplantısı 25-27 Ocak tarihlerinde Paris'te yapılacak. Toplantı çerçevesinde özellikle Türkiye'den bazı bankalar ile Merkez Bankası, Hazine, İMKB gibi kuruluşların başkanlarının yer aldığı ve Türkiye'nin AB adaylığı sonrası uygulayacağı yeni makro ekonomik politikaları Fransız yatırımcılara anlatmaya yönelik bir seminer düzenlenecek.

Ege Koop, konut kredisini eleştirdi

EGE Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Toplu Konut İdaresi'nin kredi uygulamalarını ve Vakıfbank aracığıyla kullandırılacak bireysel konut kredileriyle ilgili hazırlıkları eleştirdi. Hüseyin Aslan, Ege Koop'un 2000 yılındaki ilk toplantısında şunları söyledi: ‘‘Toplu Konut İdaresi'nin 2000 yılında deprek bölgesi dışında yeni kredi başvurusu kabul etmeyeceği, kaynak bulunabilirse deprem bölgesinde 46 bin konuta kredi açılacağına ilişkin kararı ve Vakıfbank aracılığı ile aylık yüzde 2.5 faizle, konut bedelinin yüzde 75'ini 20 yıla kadar vadeyle kredi olarak kullandırıp bireysel konut sahibi yapma kararları gerçekçi, sosyal amaçlı ve uygulanabilir kararlar değildir.’’

Kendi kartvizitinizi kendiniz basın

MAKRO Bilgi İşlem Sistemleri'nin distribütörlüğünü yaptığı Avery'nin laser ve inkjet yazıcıları için özel olarak ürettiğiği kartvizitlerle, istenen zaman, istenen sayı ve yerde özel kartvizit basılabiliyor. Kullanıcıların kendi tasarımlarını rahatlıkla uygulayabilecekleri kartvizitler, düzgün kesim teknolojisi ile pürüzsüz kenarlara sahip olarak, 225 gram ağırlığında ve renkli baskıya uygun özel kağıttan üretiliyor.

Penti'den anne adayına özel çorap

PENTİ Çorapları, büyük beden kullanan kadınlar ve hamilelerin de rahatlıkla kullanabileceği Penti Maxi'yi üretti. Penti Maxi, çorabın arka bölümünde bulunan dikişe özel eklenen band sayesinde rahat ve dayanıklı olduğu belirtildi. 4 ve 5 olmak üzere iki ayrı bedende üretilen ve özellikle hamile kadınlara önerilen Penti Maxi'lerde beş ayrı renk bulunuyor.

Şokomigo'dan ballı fındık

ŞOKOMİGO, yeni ürünü ballı fındıklı Şokomigo'yu piyasaya sundu. Fındığın her yaştaki insanda olabilen kandaki kolesterol oranını düşürdüğü, kalp krizi riskini azalttığı, kansızlığa iyi geldiği, dişleri güçlendiği hatırlatılıyor. Yeni ballı Şokomigo'nun bütün bunlara ek olarak insana enerji de vermeyi hedeflediği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!